Volleyball Historie

Indholdsfortegnelse:

Volleyball Historie
Volleyball Historie

Video: Volleyball Historie

Video: Volleyball Historie
Video: Volleyball Evolution 1930 - 2017 (HD) 2023, December
Anonim

Volleyball i den form, som det nu er kendt i, dannedes ikke med det samme. Forskellige forhold og enkeltpersoner påvirkede dets dannelse og udvikling, ændringer i konkurrencereglerne, oprettelsen af nye regler og dannelsen af dens popularitet i verden.

Moderne volleyball
Moderne volleyball

Instruktioner

Trin 1

Grundlæggeren af volleyballspillet er William J. Morgan, en lærer i fysisk træning ved et college i Holyoke, der af hensyn til et eksperiment i 1895 hængte et tennisnet i en højde på næsten 2 m, og de studerende begyndte at smid et basketballkamera over det. Oprindeligt kaldte Morgan sin opfindelse for en "mørtel", men senere, efter forslag fra professor Alfred T. Halsted, blev spillet omdøbt til volleyball.

Trin 2

I 1897 blev de første regler for spillet volleyball stavet. Antallet af spillere var noget, du kunne røre bolden så mange gange du vil, så længe den ikke rører ved siden. Et point kunne kun optjenes ved servering, og et mislykket forsøg på at tjene resulterede i en re-serve. Rettens størrelse var 25 x 50 fod, nettets højde var 6,5 fod, bolden var 25-27 tommer i diameter og vejede 340 g. Partiet i partiet var op til 21 point.

Trin 3

De grundlæggende regler, der anvendes i volleyball i dag, blev dannet i perioden fra 1915 til 1925. De moderne dimensioner af banen og bolden, nettets højde for mænds og kvindekonkurrencer blev godkendt, den samtidige tilstedeværelse af 6 spillere på banen blev bestemt, kun 3 boldberøringer er tilladt. Forskellen fra moderne volleyball var, at spillet gik op til 15 point, som kun blev talt for at vinde på sin egen serve. I Asien på det tidspunkt blev volleyball afholdt i overensstemmelse med sine egne regler, forskellig fra hele verden.

Trin 4

Den første landsdækkende konkurrence blev afholdt i 1922 i Brooklyn. Sportsvolleyballorganisationen blev først oprettet i Tjekkoslovakiet i form af Basketball og Volleyball Union. Lidt senere optrådte nationale volleyballforbund i Bulgarien, USA, USSR, Japan. De vigtigste teknikker (angreb og bedrager strejker, servering, aflevering, gruppe og enkelt blok) og taktik i spillet blev dannet ved prøving og fejl.

Trin 5

I 1947 blev det internationale volleyballforbund organiseret. På det tidspunkt var kun 14 lande repræsentanter i det. Til sammenligning: nu forener det 220 nationale volleyballforbund. I 1949 blev det første verdensmesterskab blandt mænds volleyballhold afholdt. I 1951, på kongressen for International Volleyball Federation, blev kampe af 5 spil godkendt, time-outs og udskiftning af spillere var tilladt.

Trin 6

I 1957 blev volleyball anerkendt som en olympisk sport, den første volleyballturnering blev afholdt ved OL i Tokyo 1964. Det er bemærkelsesværdigt, at mænds landshold i Sovjetunionen blev den første olympiske volleyballmester. Efter legene blev nogle tekniske aspekter ændret: antenner dukkede op langs nettets kanter, hvilket indikerer en ude "i luften", og også straffe dukkede op i form af gule og røde kort.

Trin 7

Det internationale volleyballforbund bestræber sig på at gøre kampe mere spektakulære for at gøre denne sport mere populær og velegnet til formatet på tv-programmer. En positiv ændring af reglerne i denne retning var afholdelsen af spil i henhold til rally-point-systemet (nu tælles point også i tilfælde af andres serv), som stadig bruges i dag. Man forsøgte at begrænse spil i tid eller kun spille dem op til 17 point, men disse øjeblikke slog ikke rod.

Trin 8

Nu afholdes kampe indtil sejr i tre spil (maksimalt - 5 spil) op til 25 point, hvor 5 spil eller uafgjort bliver spillet op til 15 point. Antallet af spillere på et hold på banen er 6 personer, og i stedet for blokkeringen efter serven går libero - den modtagende spiller - til baglinjen. Antallet af berøringer af bolden i et rally må ikke overstige 3 gange med undtagelse af et tryk på blokken. Rettens størrelse er 18 x 9 m, kuglens vægt er 260-280 g, og dens diameter er 65-67 cm.

Trin 9

I moderne regler er der stavet fejl, når de udfører hvert element i spillet (når man serverer, under rallyet), hvis tilstedeværelse overvåges af dommerne. Manglende overholdelse af opstillingen og en advarsel om usportslig opførsel af spillere eller trænere straffes også med et punkt. For nylig, ved de fleste konkurrencer, prøver de at bruge et videoafspilningssystem, fordi i moderne volleyball er hastighederne steget, og det er ikke altid muligt at se det sted, hvor bolden falder eller rører ved blokken.

Trin 10

Med udviklingen af volleyball ændredes taktikken i spillet også. Bindematerialerne begyndte at spille hurtigere. Væksten hos volleyballspillere er steget, slagets kraft og springets højde er blevet markant. Hvis der tidligere var meget få atleter over 2 m, kan kun liberos og settere i tophold nu være under dette mærke. Der er dog undtagelser: Nogle spillere, der ligger langt under gennemsnittet for volleyballspillere, opnår høje resultater takket være speciel taktik og teknikker.

Anbefalede: