Grundlæggende Volleyballregler Punkt For Punkt

Indholdsfortegnelse:

Grundlæggende Volleyballregler Punkt For Punkt
Grundlæggende Volleyballregler Punkt For Punkt

Video: Grundlæggende Volleyballregler Punkt For Punkt

Video: Vektorfunktioner - Punkt på banekurven 2022, December
Anonim

Historien om volleyball går tilbage i mange århundreder; mænd og kvinder i helt forskellige lande elsker at spille det. Al denne tid har de grundlæggende regler i dette spændende spil dog næppe ændret sig.

Et øjeblik af spillet
Et øjeblik af spillet

Teamsportspil udvikler sig i en persons viljestyrke, evnen til at nå mål, udvikle fingerfærdighed og udholdenhed. Sådanne sportsgrene inkluderer volleyball, et spil der kan være til gavn for aktive mennesker i alle aldre. Det spilles på gårdspladser, stadioner eller bare på en græsplæne og bringer et volleyballnet med sig.

Historikere hævder, at den første sådan konkurrence fandt sted mellem to grupper af beboere i Rom så tidligt som i det 3. århundrede f.Kr. Og de faktiske regler for volleyball blev udviklet i 1895 af den amerikanske gymnastiklærer William Morgan. Der blev foretaget mindre ændringer i reglerne for dette populære spil flere gange, men de fleste betingelser forbliver uændrede den dag i dag.

Spilzone

Ordning for volleyballbane
Ordning for volleyballbane

I holdspil som fodbold, hockey og endda basketball er der ingen generelle standarder for legepladser, kun minimumsparametrene er angivet. I volleyball er alt meget mere seriøst, der er en enkelt international størrelse: banens længde er altid 18, og bredden er 9 meter og ikke en centimeter mere eller mindre. Faktisk afhænger ofte resultatet af serve (ess) eller ramt af bolden ude af banen (ude af banen) af hver centimeter.

Men der er en interessant variabel i dette spil: nettet til mænd og kvinder hold er indstillet i forskellige højder. Takket være denne gentleman's regel betragtes kvinders volleyball under hensyntagen til deltagernes fysiske evner som et meget underholdende spil.

Selve legepladsen er symbolsk opdelt i 6 legezoner alt efter antallet af aktive spillere: tre indtager en position nær nettet, resten er spredt tættere på bagsiden af ​​omkredsen.

Mål med spillet

Et øjeblik med at spille volleyball
Et øjeblik med at spille volleyball

Det ser ud til, at alt er meget simpelt: to hold på 14 personer konkurrerer, 6 spillere fra hver side er på banen, resten af ​​holdet venter på deres tur uden for banen. Spillereglerne tillader dog kun 6 udskiftninger på hver side.

Deltagerne har to opgaver:

 • Bolden fra modstandernes side må ikke røre gulvet på deres bane;
 • Tvinger modstanderholdet til at begå en fejl (bolden rørte ved nettet eller fløj endda over banen).

Volleyballpoint tildeles det hold, der fik bolden til at falde i modstanderens område. Derudover modtager modstandere point for hver fejl, som en spiller begår. Derfor kan du ikke lave fejl, hver fejl kan være dødelig. Forresten, indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede, var reglerne ikke så hårde: point blev kun taget i betragtning fra deres egen arkivering, og mindre fejl i spillet kunne ignoreres.

Sejren tildeles det hold, der var førende i to af de tre spillede spil. Hver fortsætter, indtil et af holdene får 25 point, med en forskel på mindst to point. Varigheden af ​​hver periode er ikke begrænset, spillet fortsætter, indtil holdet får den nødvendige fordel.

Hvis vinderen ikke er bestemt, tillader reglerne, at der kan spilles yderligere to spil, og i sidstnævnte tildeles kun op til 15 point (nogle gange kaldes dette korte sæt en tidsafbrydelse). Men sådanne ekstra spil spilles sjældent, normalt afgøres skæbnen i spillet i de første tre møder.

Start

Volleyballbane
Volleyballbane

Spillet begynder med en service udført af spilleren bag feltets bageste kant. Der er flere regler, hvis overtrædelse automatisk tilføjer et punkt til modstandere:

 • Spilleren kaster bolden foran ham og serverer den med den ene hånd og sender den til modstandernes område. Du kan ikke servere den med to hænder eller bare smide den;
 • Bolden skal flyve over nettet uden at ramme den;
 • Server ikke meget stærkt, ellers kan bolden være uden for banen (ude);
 • Du kan løbe op eller hoppe for at styrke slaget, men du kan ikke træde over grænselinjen.

Efter servicen er tiden til at spille bolden begrænset til de næste 30 sekunder, ellers betragtes den som tabt.

Spilteknikker

Et øjeblik i spillet
Et øjeblik i spillet

Når serveringen er udført, skal spillerne fra det modsatte hold ramme bolden fra deres side af banen. For at gøre dette kan du kun foretage tre hånd: modtagelse af bolden, aflevering og returangreb. Spilleren kan tage bolden med hånden, foden eller siden, men ikke med den åbne håndflade.

I professionel volleyball skelnes der ud over servering adskillige spilbegreber:

 • Modtagelse: det er produceret af de spillere, der er i centrum af webstedet. Uden at holde bolden er det nødvendigt at give den til en spiller i en anden sektor, hvis position er mere velegnet til aflevering. Der er flere måder at tage bolden på: nedenfra med to hænder, ovenfra med to hænder eller med den ene hånd og derefter falde. Modtageren vælger selv metoden og fokuserer på foderets type og styrke.
 • Pass: Denne handling bruges til at aflevere bolden til den angribende spiller, der er i nærheden af ​​nettet. Den nemmeste måde at udføre en overheadpas er, når en spiller bruger fingerspidserne til at sende bolden frem eller tilbage over hovedet. Nogle gange, hvis bolden flyver lavt, anbefales det at lave en bundpas;
 • Angrebet udføres normalt under nettet og kan udføres af ethvert teammedlem. Normalt udføres dette spark efter en hurtig start, i et spring kaster spilleren bolden til modstandernes side. Effektiv udførelse af disse elementer kan bringe holdet tættere på sejren, så alle spillere prøver at skabe det rigtige øjeblik til angrebskastet. Professionelle volleyballspillere i verdensklasse kan sende bolden over nettet i hastigheder op til 130 km / t!
 • Blokering: Når modstandere angriber, skal du blokere angrebet ved at opbygge en beskyttelsesvæg med to (undertiden tre) høje spillere. Formålet med manøvren er at holde bolden væk fra dit territorium og sende den tilbage til dine modstandere. Deltagernes velkoordinerede spil kan sikre en vellykket blokering af modstanderens forsøg på at kaste bolden. Screeningsspillere kan afbøje slaget ved at flytte deres arme ind i fjendens territorium. Samtidig behøver de ikke blande sig i hinanden og forhindre skader. Generelt tilskyndes ikke usportslig opførsel i sådanne gruppespil, for en sådan dommer kan stoppe mødet med en fløjte.

Alle teknikker til interaktion med bolden er lige så vigtige, men hovedformålet med enhver kombination er et angrebskast, der bringer bolden til modstandernes side og bringer holdet et præmiepoint. Normalt udføres angrebet af spillere, der ikke kun kan hoppe højt, men også hurtigt analysere situationen omkring dem. Under træning lægger volleyballspillere stor opmærksomhed ikke kun på evnen til at passere, men også på teorien om spillet, evnen til at beregne og skabe vindende situationer.

Overtrædelse af reglerne

I volleyball er der ikke et meget stort antal regler, men der er overtrædelser, der ikke kun kan føre til tab af point, men også til mulig skade for atleter:

 • Enhver kontakt med nettet (kugle, hånd eller hoved) er forbudt;
 • Du kan ikke komme ind på rivalernes territorium;
 • Du kan ikke blokere en anden spillers pas;
 • Der er ikke behov for at holde bolden, alle bevægelser skal være hurtige og præcise.
 • Du kan ikke acceptere og videregive bolden med dine håndflader, ikke dine fingre;
 • Den samme spiller må muligvis ikke røre bolden flere gange.

Sommer fornøjelse

Beach Volleyball
Beach Volleyball

I en artikel om volleyball er det vanskeligt ikke at skrive om dens sort, som elever og skoleteam er meget glad for. Selvfølgelig taler vi om beachvolley, hvis regler adskiller sig lidt fra den klassiske moderne version af spillet.

Holdet i denne version af konkurrencen består kun af to personer, og eventuelle udskiftninger er ikke godkendt. Hvis en af ​​spillerne ikke er i stand til at fortsætte, erklæres hans hold automatisk som en taber.

Navnet taler for sig selv, deltagerne spiller barfodet og i lyst sommertøj.Spillets varighed afhænger af resultatet: det første hold, der scorer det maksimale antal point på kun to spil, vinder. Om nødvendigt afholdes en anden fest, men kun op til 15 point.

Populær af emne.