Grundlæggende Om Skaleringstræning Ved Hjælp Af Eksemplet Med Crossfit-metoden

Indholdsfortegnelse:

Grundlæggende Om Skaleringstræning Ved Hjælp Af Eksemplet Med Crossfit-metoden
Grundlæggende Om Skaleringstræning Ved Hjælp Af Eksemplet Med Crossfit-metoden

Video: Grundlæggende Om Skaleringstræning Ved Hjælp Af Eksemplet Med Crossfit-metoden

Video: Grundlæggende Om Skaleringstræning Ved Hjælp Af Eksemplet Med Crossfit-metoden
Video: Mandags WOD 16-03-2020 2024, April
Anonim

Crossfit er en funktionel træningsmetode, der inkluderer elementer fra gymnastik, vægt og atletik, roning. Skalering er et af de vigtigste aspekter af denne teknik og dens filosofi, som er evnen til at sætte atleter i de samme forhold på trods af forskellige træningsniveauer.

Grundlæggende om skaleringstræning ved hjælp af eksemplet med crossfit-metoden
Grundlæggende om skaleringstræning ved hjælp af eksemplet med crossfit-metoden

For ikke så længe siden, da ordet "crossfit" blev brugt, forestillede sig alle atleter, der først løftede en tung vægtstang hundrede gange og derefter tog pull-ups to hundrede gange, ja, ti kilometer til dessert. Nu er CrossFit positioneret ikke kun som fitness, som hjælper med at blive den mest forberedte person på jorden (se CrossFit Games), men også som et træningsprogram til forbedring af sundhed og rehabilitering. Ifølge CrossFit Journal har CrossFit hjulpet et stort antal mennesker med at forbedre deres livskvalitet samt hjælp til rehabilitering af skader og operationer.

CrossFit vil gøre træning interessant, holdbaseret og inspirerende, fordi dens funktion er afvisning af specialisering.

Årsager til skalering

Den første grund er sikkerhed. Alle har et ønske om at vise, hvor god han er, inklusive en nybegynder, der endnu ikke kender følelsen af proportioner og kan overdrive det, dette er faren. På dette tidspunkt skal du forblive rolig og vælge belastningen klogt.

Den anden grund til den første er teknologi. Vægt, sværhedsgrad, intensitet skal vælges, så teknikken til at udføre øvelsen med en stigning i hastighed forbliver på det højeste niveau, ellers vil træning gøre mere skade end gavn.

Den tredje grund er balance. Et kæmpe plus af CrossFit er dens fleksibilitet og skalerbarhed. Du kan skrive et kompleks til en trænet atlet og give det samme, men med et skaleret kompleks, til din bedstemor, og det skal være lige så svært for dem. Samtidig skal atleten ikke let kaste vægtstangen op til loftet, og bedstemoren kæmper for at vride solen på den vandrette bjælke.

Skaleringsmetode

Hvordan sker al denne skaleringsmagi? Efter at have vurderet niveauet for klientens træning og studeret alle hans sygdomme og kontraindikationer, udgør træner et billede af, hvad der kan og ikke kan gøres. For eksempel er det usandsynligt, at en person med en medfødt hjertefejl bliver fortalt af en god træner at løbe tre kilometer på 10 minutter, og en klient med en brok, der skønt deadlifts med ideel teknik er engageret i den anden uge, vil næppe lade ham løfte hundrede kg.

Vægten skal vælges, så det er muligt for den træningsperson at udføre ti gentagelser med tilstrækkelig belastning uden at forvride teknikken.

Intensiteten af komplekset vælges således, at pulsen ikke hele tiden er ekstreme slagfrekvenser og ikke overstiger de tilladte indikatorer for en person.

Teknikken skal udføres som i en lærebog, og her kan man desværre ikke undvære et erfaren øje. Samtidig skal belastningen og intensiteten ikke slappe af, de skal få dig til at bevæge dig og lægge tilstrækkelig indsats og opretholde den samme balance mellem bedstemor og atlet.

Anbefalede: