Sådan Starter Du Løb: Grundlæggende Træningsregler

Sådan Starter Du Løb: Grundlæggende Træningsregler
Sådan Starter Du Løb: Grundlæggende Træningsregler

Video: Sådan Starter Du Løb: Grundlæggende Træningsregler

Video: Sådan Starter Du Løb: Grundlæggende Træningsregler
Video: SÅDAN GIK JEG FRA 3KM TIL 21KM! + LØBETEKNIK OG TIPS 2024, April
Anonim

Ønsker at komme i form og forbedre helbredet, tænker mange på jogging. For at få mest muligt udbytte og glæde af jogging skal du forberede dig ordentligt på dem. Ikke kun køb af behageligt tøj og sko er vigtigt, men også nogle ekstra nuancer.

Sådan starter du løb: grundlæggende træningsregler
Sådan starter du løb: grundlæggende træningsregler

Helbredsstatus

Før du begynder at løbe, skal du tænke på din helbredstilstand. Da løb er kontraindiceret for nogle sygdomme. Denne type fysisk aktivitet er uacceptabel i tilfælde af feber, patologier i det kardiovaskulære system, kræft, sen graviditet og forværring af kroniske sygdomme. Hvis du er i tvivl, er det bedst at konsultere din læge, som desuden rådgiver de tilladte belastninger til den indledende kørsel.

Tid

Det menes, at løbende træning er mest gavnligt om morgenen. Men denne regel gælder ikke for dem, der tilhører kategorien "ugler". Hvis det er meget vanskeligt at vågne op om morgenen, giver løb ikke nogen glæde eller sundhedsmæssige fordele. Mest sandsynligt vil en person i dette tilfælde begrænse sig til et løb og glemme at løbe for evigt. Det er bedre at foretrække aftenjogging på det mest bekvemme tidspunkt.

Et sted

Naturligvis er det ideelle joggingsted en park med masser af grønne områder. Men ikke altid er der en skov i nærheden af huset. Hvis du ikke kan jogge i naturens bryst, skal du finde et sted med komfortable stier væk fra kørebanen. Luften skal være rig på ilt og ikke udstødningsgasser, og landskabet skal være fredeligt.

Længde og antal kørsler

Først skal du løbe i 15-20 minutter og gradvist bringe denne tid til 40-45 minutter eller mere. I den indledende fase vil det være vanskeligt at indstille sig på daglige kørsler, men over tid bliver de en integreret del af hver dag. Generelt kan du først begrænse dig til 3-4 løbende træningsprogrammer om ugen.

Tøj og fodtøj

Tøj skal vælges omhyggeligt og foretrækker kun naturlige stoffer. Dette gælder alt, inklusive undertøj. Der bør ikke være ru sømme eller dekorative elementer, der kan skade huden. Piger bør overveje en bh, der understøtter deres bryster godt. Til løb er fodtøj af høj kvalitet, der er forsynet med en moderat blød sål eller fjedrende støddæmpere i hælområdet.

Varm op og køle af

Løb bør ikke startes, hvis kroppen ikke er opvarmet. En kort opvarmning skal bruge alle musklerne, så intet gør ondt efter et løb. Efter lektionen kan du ikke stoppe brat, det anbefales at gå i et roligt tempo for at genoprette vejrtrækningen og berolige hjerterytmen.

Anbefalede: