Sådan Starter Du Løb

Indholdsfortegnelse:

Sådan Starter Du Løb
Sådan Starter Du Løb

Video: Sådan Starter Du Løb

Video: Sådan Starter Du Løb
Video: FORFODSLØB, sådan starter du op 2024, Kan
Anonim

Alle kender fordelene ved jogging. I løbet af løb trænes næsten alle kroppens muskler, leddene fungerer. Ved hjælp af løb kan du tabe dig, da der er aktiv sveden, hvilket også hjælper med at rense kroppen for toksiner. Og selvfølgelig er løb en god konditionstræning. Forbedrer arbejdet i det kardiovaskulære system, blodcirkulationen. Og hvis du løber i den friske luft, hjælper du med at hærde kroppen og mætte kroppen med ilt (selvfølgelig er det bedre i dette tilfælde at løbe i parken for at indånde ren luft og ikke udstødningsgasser).

Jogging i den friske luft hjælper med at hærde kroppen
Jogging i den friske luft hjælper med at hærde kroppen

Instruktioner

Trin 1

Først skal du beslutte dig for en køreplan, og hvornår du løber - om morgenen eller om aftenen. Husk, at det ikke anbefales at køre på tom mave om morgenen, umiddelbart efter at have vågnet, da arbejdet i alle kroppens systemer på dette tidspunkt er bremset, og ikke kun vil du ikke hjælpe dit hjerte, men tværtimod, du kan forårsage alvorlig skade på kroppen. Efter en let morgenmad kan du jogge tidligst 40 minutter. Derfor, hvis du ikke har nok tid om morgenen, er det bedre at udsætte din træning om aftenen. Hvis dit mål simpelthen er at holde kroppen i god form, er tre kørsler om ugen nok. Hvis du vil tabe dig, skal du prøve at løbe mindst 6 dage om ugen og give dig selv en hviledag.

Trin 2

Skimp ikke på gode løbesko, især hvis du løber udendørs. Dette holder din ryg, fødder og knæ beskyttet mod skade. Beklædning skal være løse, lette, naturlige materialer, der tillader kroppen at trække vejret og absorbere fugt, hvilket forhindrer kroppen i at blive overophedet i varmt vejr og beskytte mod hypotermi i koldt vejr.

Trin 3

Inden du starter et løb, skal du helt sikkert gøre en opvarmning for at varme dine muskler op. Til opvarmning kan du gå hurtigt, udføre flere squats, bøjninger, hoppe på plads. Hvis det er muligt, er det godt at lave nogle strækøvelser til ben- og rygmusklerne.

Trin 4

Du skal begynde at løbe i et lavt tempo, start ikke med det samme med det samme, ellers vil du hurtigt sprænge ud. Prøv ikke at foretage unødvendige bevægelser for ikke at overbelaste kroppen. Mens du løber, vipp din krop lidt fremad for at skifte tyngdepunktet. Foden skal placeres forsigtigt, hvile på jorden med hele fodens overflade og derefter lave en glat rulle på tåen. Hårde slag mod dine hæle kan beskadige led og ryg.

Trin 5

Du skal trække vejret, mens du løber med næsen. Hvis du begynder at trække vejret gennem munden, mens du løber, oplever kroppen iltmangel - det er tid til at tage en pause. Tag et skridt, gå, stop under ingen omstændigheder brat. Når vejrtrækningen er genoprettet, kan du gå tilbage til at løbe.

Trin 6

Løbets længde og hastighed afhænger af dit konditionsniveau. Hvis du træner i gymnastiksalen på et løbebånd, skal træningens varighed bringes til 40-45 minutter. Når du løber på gaden, får kroppen en mere intens belastning, da du bliver nødt til at overvinde ujævnt terræn, skiftende vejrforhold. Den normale varighed af en udendørs løb er 25-30 minutter.

Anbefalede: