Hvad Er Yoga For Gravide Kvinder

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Yoga For Gravide Kvinder
Hvad Er Yoga For Gravide Kvinder

Video: Hvad Er Yoga For Gravide Kvinder

Video: Hvad Er Yoga For Gravide Kvinder
Video: Træning for gravide 2024, September
Anonim

Yoga hjælper gravide kvinder med at forberede sig mentalt og fysisk på fødslen. Der er øvelser, der styrker nervesystemet, som har været uartigt af hormonforstyrrelser, lindrer rygsøjlen, forbedrer blodcirkulationen og hæver den forventede mors humør og generelle velbefindende.

Yoga til gravide kvinder
Yoga til gravide kvinder

Instruktioner

Trin 1

Yoga til gravide kvinder er et sæt øvelser, der ikke kun er rettet mod at strække kroppen, men også til at rense kroppen, korrekt vejrtrækning og afslapning af hele kroppen. Gravide kvinder, der udøver yoga regelmæssigt, har fremragende fysisk sundhed og udstråler glæde og optimisme. Betydningen af asanas, specielle yogastillinger, er ikke at binde sig i tre knuder og sidde og lytte til rolig musik, men at finde komfort og bekvemmelighed i enhver usædvanlig situation, hvilket styrker spiritualitet og sundhed. For vordende mødre giver yoga lindring fra forskellige typer smerter og reducerer smertetærsklen under fødslen. Også forventede mødre undgår postpartum depression.

Trin 2

Under yogakurser udføres alle asanas glat og langsomt. Øvelserne er rettet mod blødt arbejde med led og rygsøjle. Særlige stillinger styrker musklerne og forbedrer blodcirkulationen til de væv og organer, der vil deltage i fødselsakten. Der lægges særlig vægt på åndedrætsøvelser. De giver ilt til babyen og moderen og lindrer smerter under fødslen under fødslen. Også ved hjælp af disse øvelser kan svag arbejdskraft og hypoxi hos den nyfødte undgås. Der er renseteknikker udviklet til gravide kvinder, der hjælper med ikke at få overvægt og reducere eller helt slippe af med toksose.

Trin 3

Særlige meditationer hjælper med at etablere kontakt med babyen. De lærer at”høre”, forstå og føle barnets stemning og lyst. Afslapningsøvelser fører til harmoni mellem mor og baby. Efter yoga føler den gravide afslapning på det følelsesmæssige, fysiske og mentale niveau. Selv omvendte stillinger, hvis de udføres korrekt, vil have en gavnlig virkning på kroppen.

Trin 4

Yoga er velegnet til alle kvinder med en normal og god graviditet. Nogle lærere anbefaler at starte klasser i graviditetens andet trimester. Men selv i sine første måneder kan yoga redde en kvinde fra toksisose. Derfor bør du konsultere din læge og træner, inden du starter kurset, og angiver alle kroppens nuancer og egenskaber. For eksempel er en kvinde, der har haft tilfælde af abort, kontraindiceret i stående stillinger osv. Yoga er heller ikke egnet til vordende mødre, der har infektionssygdomme i bevægeapparatet, ryg- og hovedskader, kroniske sygdomme i det kardiovaskulære system.

Anbefalede: