Et Sæt øvelser: Yoga Til Gravide Kvinder

Et Sæt øvelser: Yoga Til Gravide Kvinder
Et Sæt øvelser: Yoga Til Gravide Kvinder

Video: Et Sæt øvelser: Yoga Til Gravide Kvinder

Video: Et Sæt øvelser: Yoga Til Gravide Kvinder
Video: Gravid yoga øm lænd 2024, April
Anonim

Yoga til gravide hjælper med at forberede sig på fødslen, lindre rygsøjlen og øge elasticiteten i ledbånd og led. Dette sæt øvelser har dog kontraindikationer.

Et sæt øvelser: yoga til gravide kvinder
Et sæt øvelser: yoga til gravide kvinder

Graviditet er en særlig periode i en kvindes liv, hvor alle hendes tanker og handlinger er rettet mod at føde og føde en sund baby. Mange vordende mødre søger ubevidst at reducere deres fysiske aktivitet for ikke at skade barnet, men der er sådan en praksis, der er samlet under hensyntagen til en kvindes position - yoga for gravide kvinder. Øvelser fra dette kompleks er rettet mod træning og indstilling af vejrtrækning, opretholdelse af fysisk kondition, eliminering af angst og skabelse af en følelse af harmoni og fred.

Fordelene ved yoga for gravide kvinder er enorme. Det forbereder kroppen til fødsel og giver gunstige betingelser for babyens udvikling. I processen med at kontrollere vejrtrækningen forbedres blodcirkulationen, væv og organer er mere fuldt mættet med ilt, hvilket udelukker muligheden for føtal hypoxi. Hvad der også er vigtigt - rygsøjlen er lettet, væv og led får større fasthed og elasticitet.

Inden du begynder at udføre et sæt øvelser, skal du dog konsultere din læge. Hvis graviditeten fortsætter med patologier, kan du ikke træne. Og i mangel af kontraindikationer skal yoga gøres med forsigtighed, undgå asanas for pressen og konstant lytte til dine egne følelser. Ved det mindste ubehag, svimmelhed, kvalme og smerte skal træningen stoppes og hvile.

Du bør ikke øve dig på at vride asanas og holde vejret i lang tid.

For at udføre en kat eller Katuspadasana's stilling er du nødt til at knæle og hvile håndfladerne på gulvet lige under dine skuldre. Ved indånding løftes hagen op, halebenet skal også stræbe mod loftet og nedre ryg til gulvet. Når du ånder ud, skal du bøje ryggen op og rette hagen og halebenet mod hinanden. Ret skulderbladene, fokuser på følelsen af at forlænge ryggen. Gentag 5-10 gange. Denne asana øger elasticiteten i rygmusklerne, lindrer stress på livmoderen og rygsøjlen.

For at tage Utkatasana-stillingen er du nødt til at sidde på bøjede knæ og bredt fra hinanden. Hold ryggen lige og afbalanceret på tæerne. Hælene skal være næsten i kontakt med hinanden, håndfladerne skal sammenføjes foran brystet i en bøn gestus. For begyndere kan denne øvelse, der styrker benmusklerne og forbedrer blodcirkulationen i bækkenområdet, udføres i nærheden af en støtte.

Den næste øvelse svarer noget til løveposen i regelmæssig yoga. Kom på alle fire og spred dine knæ til siderne så vidt som muligt. Fødderne skal sammenføjes. Læn håndfladerne på gulvet foran dig, så dine fingerspidser “ser” i forskellige retninger, se fremad og let bøje ryggen. Efter et par sekunder skal du sænke dig ned på albuerne og prøve at slappe af så meget som muligt. Vip din hage lidt op og fokuser på vejrtrækning, føl spændinger i de indre lår. Efter 30 sekunder skal du vende tilbage til startpositionen og gentage øvelsen 5-10 gange.

Hvis det i slutningen af graviditeten bliver umuligt at indånde den samme rytme som før, er det nødvendigt at opdele lektionen i flere tilgange og forenkle dem.

I kropsholdningen af fuldstændig hvile - Shavasana, er det nødvendigt at trække vejret først dybt, langsomt og rytmisk og derefter naturligt og målt. Læg på ryggen, stræk armene langs kroppen, håndfladerne opad. Under indånding skal du stramme alle kroppens muskler, ånde ud og med samme spænding udføre flere komplette vejrtrækningscyklusser. Kroppens muskler skal slappes af i en rækkefølge fra bunden op: først benene, derefter hofterne, underlivet, brystet, nakken og hovedet.

Anbefalede: