Hvilke Sportsgrene Er Egnede Til Gravide Kvinder

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Sportsgrene Er Egnede Til Gravide Kvinder
Hvilke Sportsgrene Er Egnede Til Gravide Kvinder

Video: Hvilke Sportsgrene Er Egnede Til Gravide Kvinder

Video: Hvilke Sportsgrene Er Egnede Til Gravide Kvinder
Video: Inde i kvindekroppen - 40 uger gravid 2024, April
Anonim

Af en eller anden grund stopper mange kvinder, når de lærer at de vil få en baby, fuldstændig enhver fysisk aktivitet. Selvfølgelig er der komplikationer under graviditeten, hvor det er bedre at passe. Men generelt er sport for gravide meget nyttige og endda nødvendige.

Hvilke sportsgrene er egnede til gravide kvinder
Hvilke sportsgrene er egnede til gravide kvinder

Instruktioner

Trin 1

Hvis du aldrig har spillet sport før graviditeten, skal du starte med noget simpelt: løbe, gå og gå op ad trappen. Træk kun vejret gennem næsen under lektioner, og prøv ikke at bringe dig selv til tinnitus.

Trin 2

Hvis du er interesseret i, hvilken slags fysisk aktivitet der er egnet til gravide, skal du besøge yogasektionen. I dag er der mange cirkler specielt til forventede mødre. Hvis din by ikke har et særskilt afsnit, kan du deltage i regelmæssige klasser og underrette træneren om din situation. Takket være dens målte og statiske natur hjælper yoga med at forberede krop og sjæl til fødsel. Ingen anden fysisk aktivitet træner så dybe muskler som yoga gør. Det eneste tabu drejer sig.

Trin 3

Pilates og stretching er også nyttige for gravide kvinder. Øvelser som disse øger muskler og seners fleksibilitet og elasticitet. Derudover er det Pilates, der aflaster unødvendig stress fra rygsøjlen, styrker muskelkorsetten og styrker musklerne i bækkenbunden. Ved at deltage i disse klasser kan du ikke være bange for komplikationer i fødslen.

Trin 4

Sandsynligvis den sikreste sport for gravide kvinder er svømning og vandaerobic. Det er bedst at tilmelde sig en sektion for forventede mødre. Sådanne klasser undervises af en specielt uddannet træner. Vandaerobic er god, fordi det tjener som forebyggelse af svagt arbejdskraft, hvilket igen reducerer risikoen for føtal hypoxi. Derudover er denne type fysisk aktivitet den mindst traumatiske og er indiceret til kvinder selv i tredje trimester. Mens du svømmer, skal du huske, at dykning og springning fra tårnet er forbudt for den forventede mor.

Trin 5

Som svar på spørgsmålet, hvilken slags fysisk aktivitet der er egnet til gravide kvinder og praktisk talt ikke har kontraindikationer, kan vi med tillid sige, at dette er øvelser med fitball. En stor kugle med en diameter på 0,65 m hjælper med at styrke det indre lår, musklerne i perineum og vagina muskler. Øvelser på fitball giver omtrent den samme effekt som Kegel øvelser.

Trin 6

Hvis du planlægger at udøve denne eller den anden sport under graviditet, skal du sørge for at konsultere din gynækolog. Det er lægen, der beregner graden af stress.

Trin 7

Hvis der ikke er nogen direkte kontraindikationer for fysisk aktivitet, kan gravide spille bordtennis og tennis, cykle på en flad vej og i en bred sadel.

Trin 8

Følgende sportsgrene er absolut uacceptable for gravide kvinder: dykning, danserobic, sprintløb, alpint skiløb, surfing, powerloads.

Anbefalede: