Undertøj Til Gravide Kvinder. Brug Af Kompressionstøj

Undertøj Til Gravide Kvinder. Brug Af Kompressionstøj
Undertøj Til Gravide Kvinder. Brug Af Kompressionstøj

Video: Undertøj Til Gravide Kvinder. Brug Af Kompressionstøj

Video: Elsa føder baby 2022, December
Anonim

Graviditet er en spændende og vanskelig periode i en kvindes liv. Moderens krop rekonstrueres til fostrets behov, belastningen på det kardiovaskulære system og urinveje øges. Figuren ændres mærkbart. Specielt undertøj hjælper med at opretholde helbredet på det ønskede niveau og fremhæve en afrundet mave.

Undertøj til gravide kvinder. Brug af kompressionstøj
Undertøj til gravide kvinder. Brug af kompressionstøj

Da talgkirtlerne og kredsløbssystemet arbejder hårdere under graviditeten, øges sveden og risikoen for hududslæt. Derfor bør barselsundertøj være lavet af 60-80% naturlige åndbare materialer: for eksempel bomuld. Det mest populære materiale er lavet ved hjælp af højteknologier - mikrofiber (fra den engelske mikrofiber - mikrofiber).

Først og fremmest skal en gravid kvinde være opmærksom på at støtte hendes bryster og mave. Brystkirtlerne stiger i størrelse, brystvorterne bliver mere følsomme. Huden og det subkutane væv strækkes.

Sammen med den voksende mave øger brystet belastningen på rygsøjlen. For at undgå strækmærker og problemer med bevægeapparatet anbefales det at bære en speciel elastisk bh uden bøjle med brede skulderstropper og en sømløs struktur.

Mange butikker har bh'er med aftagelige lommer til senere fodring.

I perioden med at vente på barnet er det nødvendigt at glemme de lave taljer og trusser. Barseltrusser er lavet af naturlige stoffer og har et specielt snit, hvor den forreste del er lidt højere end ryggen. I koldt vejr kan du beskytte en gravid kvindes sårbare kønsorganer ved hjælp af pantaloner med et blødt elastikbånd.

Et støttebælte hjælper med at yde støtte til maven. Ifølge undersøgelser foretaget af fødselslæger og gynækologer reducerer iført bandage risikoen for prolaps eller prolaps af livmoderen efter fødslen og er også en fremragende forebyggelse af for tidlig fødsel og abort.

I det normale graviditetsforløb ordineres bandagen fra 23 uger. Men hvis fødslen ikke er første gang, eller der er visse helbredsproblemer, kan lægen ordinere at bære et bandage tidligere. Størrelsen af ​​bandagen skal vælges individuelt.

Bæltet skal forsigtigt passe maven nedenfra og støtte den, men under ingen omstændigheder skal den klemmes. Det anbefales at tage bandagen på, mens du ligger på ryggen.

Du skal ikke bære et bandage på en nøgen krop. Køb bomuldstrusser med høj talje eller bære et bælte over en skjorte / T-shirt.

Ud over belastningen på rygsøjlen under graviditeten øges effekten på venerne i underekstremiteterne. Benene kan svulme op og gøre ondt, edderkopårer og en følelse af tyngde i benene vises.

For at forhindre åreknuder rådes gravide til at bære kompressionsstrømper eller strømpebukser. Strømpernes specielle materiale giver en let opvarmningseffekt og fremmer maksimalt tryk på lægmusklerne, hvilket gør det muligt for dem at holde dem i god form, forbedrer blodgennemstrømningen og forhindrer stagnation i karene.

Afhængigt af indikationerne har strømper og strømpebukser til gravide fire graders kompression. De to første har en forebyggende effekt - let kompression. Ved tredje og fjerde grad anvendes gradueret (ujævnt) tryk: forstærkning-fald-forstærkning i forskellige retninger.

Nogle flebologer anbefaler kvinder at føde i kompressionsstrømper. Da venerne er spændte under skubning, vil strømperne hjælpe med at reducere belastningen, forhindre strækning og brud på karvæggene samt undgå kramper og følelsesløshed i underekstremiteterne.

Populær af emne.