Hvordan Man Vælger Termisk Undertøj Til Skiløb

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Termisk Undertøj Til Skiløb
Hvordan Man Vælger Termisk Undertøj Til Skiløb

Video: Hvordan Man Vælger Termisk Undertøj Til Skiløb

Video: Hvordan Man Vælger Termisk Undertøj Til Skiløb
Video: 5 Watch Rules ALL MEN Should Follow | STOP Wearing Your Watches WRONG! 2024, April
Anonim

Hvid sne, et stejlt spor, lyse overalls, en følelse af frihed og personlig styrke - det er hvad alpint skiløb tiltrækker. Det vigtigste er hastighed, som ikke bør hindres af noget, herunder hvad der kaldes "sportsundertøj" eller "undertøj."

Syntetisk undertøj er mere behageligt for skiløberen
Syntetisk undertøj er mere behageligt for skiløberen

Hvorfor er det nødvendigt?

Termisk undertøj har to hovedfunktioner. Det skal holde varmen og regulere sved. Mennesker, hvis arbejde eller hobbyer er forbundet med aktiviteter under ekstreme forhold, har brug for undertøj, hvor de vil føle sig så behagelige som muligt under sådanne forhold. Producenter af termiske undertøj tager højde for deres kunders behov og producerer bukser og T-shirts i forskellige tykkelser og materialer. Så de, der skal forblive ubevægelige i lang tid i koldt vejr, har brug for temmelig tykt undertøj, der giver maksimal termisk beskyttelse. En skiløber har variabel aktivitet, han bevæger sig hurtigt i et stykke tid, klatrer derefter skråningen og kan forblive ubevægelig i kort tid. Det vil sige, han har brug for undertøj, der ikke er for tykt, men giver maksimal bevægelsesfrihed. I dette tilfælde skal termisk undertøj hurtigt fjerne fugt. Termiske beskyttelsesfunktioner spiller i dette tilfælde en sekundær rolle. Tyndt termisk undertøj er ideelt.

Hvad er det lavet af?

Førende producenter af termisk undertøj tilbyder kunder sæt eller individuelle varer lavet af naturlige fibre, syntetiske og blandede. Naturlige fibre - uld og bomuld, de kan bruges i forskellige kombinationer. Uldundertøj er varmere end alle andre, men det er ikke egnet til en skiløber af en række årsager. For det første absorberer uld let fugt og tørrer langsomt, det vil sige, selv efter en enkelt nedstigning, risikerer du at være i vådt tøj og blive forkølet. Derudover irriterer våd uld huden og kan endda skade den, hvilket ikke vil gøre din ferie mere behagelig. 100% bomuld er heller ikke godt, fordi det bliver vådt næsten lige så let som uld.

Af syntetiske materialer anvendes polypropylen og polyester hovedsageligt. Materielle krav er ret strenge. Der bør ikke være noget i fibrene, der kan forårsage allergi eller skade.

Linned lavet af naturlige materialer er selvfølgelig mere behageligt at røre ved, men det har en meget betydelig ulempe: det fjerner ikke fugt godt, det vil sige det er uegnet til en skiløber. Det er bedst at vælge enten syntetisk undertøj eller blandet undertøj med et højt indhold af syntetiske stoffer. Fibersammensætningen er normalt angivet på etiketten. I dette tilfælde foretrækkes polypropylen fra syntetiske materialer, da det slet ikke absorberer fugt, det vil sige, at dit linned forbliver tørt gennem hele skihelgen. Polyester absorberer fugt, men tørrer meget hurtigt. Syntetisk undertøj har en anden væsentlig fordel - det er lettere. Dette er især vigtigt for en person, der allerede står på tillid nok og ønsker at vise god fart.

Ingen lugt

Som regel går en person til et skisportssted i flere dage. Og ikke alle har mulighed for at købe flere sæt godt termisk undertøj, mens betingelser for vask ikke er tilgængelige på alle skisportssteder. Derfor er det vigtigt at vælge undertøj med en speciel antiseptisk imprægnering. Dette er også angivet på etiketten. Det skal huskes, at denne imprægnering er kortvarig og sandsynligvis ikke modstår mere end fem vaske. Men i sportsbutikker kan du nu købe imprægnering eller endda lave det selv. Derudover er der en relativt ny teknologi, hvor en sølvtråd føjes til fibrene. Dette undertøj er ret dyrt, men det er mere holdbart. Så den bedste mulighed for en skiløber er syntetisk termisk undertøj med sølvtråd.

Anbefalede: