Hvordan Man Vælger Ski Til Skiløb

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Ski Til Skiløb
Hvordan Man Vælger Ski Til Skiløb

Video: Hvordan Man Vælger Ski Til Skiløb

Video: Hvordan Man Vælger Ski Til Skiløb
Video: Tv-klip: Rejsemagasinet - skiferie i Schweiz og Italien, hvilke ski skal man vælge? 2024, April
Anonim

Når du vælger langrendski, er det nødvendigt at tage højde for flere parametre, især den planlagte skiløbstil og niveauet for skiløberens træning såvel som hans højde og vægt. Derudover skal du være opmærksom på udstyrsproducentens omdømme for at forsikre dig mod køb af dårlig kvalitet.

Hvordan man vælger ski til skiløb
Hvordan man vælger ski til skiløb

Instruktioner

Trin 1

Ski til skiløb i traditionel klassisk stil er 15-20 cm længere end de såkaldte skate ski, deres tå er smallere og skarpere. At beherske denne teknik kræver næsten ingen speciel træning, så denne stil foretrækkes for begyndere. Skøjteløb er kortere og hårdere end klassiske ski, deres tå er mere afrundet og stump. Fordelen ved denne skiløbstil er, at den tillader den uddannede skiløber at udvikle god hastighed. Samtidig er skøjteløbene ret vanskelige at mestre og kræver et ret bredt spor af høj kvalitet.

Trin 2

Hvis du endnu ikke har valgt stilen eller planlægger at køre både på og uden for banen, er det værd at købe de såkaldte universalski, der kombinerer kvaliteterne ved både skøjteløb og klassiske ski. Til at gå i skoven er vandreture eller vandreture bedst egnede, som er noget bredere og tungere. Derudover har de ofte hak på dem. I denne situation vil de være mere bekvemme, da de udelukker "glidning" af benet tilbage, men det er umuligt at udvikle høj hastighed på sådanne ski.

Trin 3

For at vælge længden af ski til skøjteløb korrekt skal du bruge formlen: din højde er + 10-15 cm, mens pindene skal være lidt højere end skuldrene. Størrelsen for den "klassiske" vælges som følger: 25-30 cm tilføjes skiløberens højde, og pindene skal hvile mod armhulerne.

Trin 4

Den næste parameter er stivheden på ski. Det vælges afhængigt af skiløberens vægt, vejrforholdene, hvor han planlægger at køre, og skiløbets stil. Ski til skøjteløb skal være stivere end klassiske ski, så når der skubbes af med foden, er der et lille hul mellem ski og sne, ellers vil du ikke være i stand til at accelerere ordentligt. For skiløb på tør sne kræves ski med mindre stivhed end ved frysende temperaturer, når det er vådt. Desuden, jo mere din vægt er, desto højere skal dette tal være.

Trin 5

For at vælge ski med passende stivhed anbefaler eksperter, når de køber dem, at gøre følgende: læg dem på gulvet og stå på dem med begge fødder, hvor støvlerne vil være. Hvis du planlægger at skøjte, skal et ark tykt papir passere frit under ski på disse steder. Men det er heller ikke værd at vælge ski med maksimal stivhed. Snarere er de beregnet til professionelle og vil springe og glide meget under skubbet, hvilket vil komplicere turen betydeligt. Hvis din opgave ikke inkluderer at sætte nye verdensrekorder, er det fornuftigt at vælge ski med medium eller lav stivhed.

Trin 6

Med hensyn til priser er rekreative ski lidt dyrere end turistski, og de dyreste af dem er dem, der er designet til professionelle, mærket "RCS", "RC", "Racing" eller "PRO". Lederne i produktionen af turistski er Madshus (Norge), Rossignol (Frankrig) og Fischer (Tyskland). Træne skiløbere, ud over de nævnte, rådes til at være opmærksomme på udstyret fra Atomic (Østrig) og Rottefella (Norge), hvor sidstnævnte er verdens førende inden for bindinger.

Trin 7

Generelt er produkterne fra Atomis, Rossignol, Madshus, Fischer og det franske selskab Salomon de mest acceptable med hensyn til forholdet mellem pris og kvalitet. Priserne på turistski af disse mærker svinger i gennemsnit i intervallet 3600-7300 r, fitnessmodellen - i området 5000-9000 r, og skøjteløb og klassiske modeller koster omtrent det samme. Priserne på professionelle langrendski kan være meget højere. Disse modeller giver dig mulighed for at nå den maksimale hastighed, men for fritidsskiløb, for eksempel på søndagsture med din familie, er der simpelthen ingen mening i at købe sådant udstyr.

Anbefalede: