Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb - Et Par Tip

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb - Et Par Tip
Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb - Et Par Tip

Video: Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb - Et Par Tip

Video: Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb - Et Par Tip
Video: How to pick the right skis | Alpine Ski Guide | SkatePro.com 2024, Kan
Anonim

Under forholdene med et stort udvalg af moderne sportsudstyr kan nogle gange endda en professionel atlet, der beskæftiger sig med alpint skiløb, have svært ved at vælge valg af passende ski, endsige almindelige amatører, der udelukkende betragter alpint skiløb som en mulighed for en behageligt tidsfordriv i vinterferien. Ikke desto mindre vil viden om de vigtigste egenskaber, der skal styres, når du vælger alpine ski, hjælpe med at lette denne vanskelige opgave betydeligt.

Hvordan man vælger alpint skiløb - et par tip
Hvordan man vælger alpint skiløb - et par tip

Hvordan vælger man den rette alpint skiløb?

I de fleste tilfælde, når de vælger alpine ski, forsøger de at bygge på en sådan indikator som højden på den person, der skal stå på ski. Dette er måske den mest almindelige fejl hos næsten alle begyndere, der ønsker at deltage i alpint skiløb. Ifølge professionelle atleter er længden af dette sportsudstyr ikke så vigtig ved skøjteløb.

Denne sport har en særlig disciplin kaldet slalom. Alle mandlige sportsfolk, der har valgt denne retning for sig selv, stiger ned fra sneen på 165 cm lange ski. For begyndere kan denne kendsgerning virke underlig, men dette viser endnu en gang, at intet overhovedet afhænger af skiløberens højde i dette tilfælde. Slalomstier involverer et stort antal drejninger, for en vellykket passage, som ski skal have god manøvredygtighed. Så på hvert par ski kan du finde en særlig betegnelse (latinsk bogstav "R"), hvilket betyder radius for deres tur. Jo lavere denne indikator er, jo kortere vil svingene være, når man går ned ad bjerget.

Når du vælger skiudstyr, skal du ikke gå ud fra kroppens individuelle egenskaber (alder, vægt, højde), men fra hvilke spor du planlægger at stå på. Der er flere typer alpint skiløb designet til forskellige pister og stier. Så hvis du foretrækker en langsom tur med korte sving, skal længden af ski være 155-165 cm, og drejningsradiusen skal være inden for 11-14 m. Ventilatorer med høje hastigheder med glatte lange sving skal vælge ski med en længde på 170-185 cm med en drejningsradius fra 16 til 25 m.

Glem selvfølgelig ikke, at ethvert sportsudstyr med hensyn til køn er opdelt i to forskellige kategorier. Med andre ord passer ski sandsynligvis ikke til en kvinde.

Hvordan vælger man alpint skiløb til et barn?

Når du vælger alpine ski til et barn, skal du blive styret af helt andre parametre:

  • barnets vægt og alder
  • højde;
  • skiløb oplevelse;
  • kørestil.

Hvis dit barn vejer mindre end 40 kg, er det hans vægt, der bestemmer længden af de købte alpine ski. Når du vælger dette sportsudstyr, kan du overholde følgende ordning:

  • vægt 10-20 kg; skilængde - 70-80 cm;
  • vægt 20-30 kg; skilængde - 90 cm;
  • vægt 30-40 kg; Skilængde - 100 cm.

Hvis barnet vejer mere end 40 kg, skal højden på de opretstående ski være lig med afstanden fra jorden til barnets næse.

Anbefalede: