Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb
Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb

Video: Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb

Video: Hvordan Man Vælger Alpint Skiløb
Video: Bliv Bedre på Ski 4 - Løft din inderski 2024, Kan
Anonim

Skiløb er mere en ekstrem sport, hvor det rigtige udstyr er af stor betydning. Når du køber, lægges særlig vægt på skiløberens vægt, hans fysiske kondition samt aggressiviteten ved skiløb. Når du vælger alpine ski, skal følgende parametre i modellen tages i betragtning: længde (størrelse), bredde, geometri, stivhed.

Hvordan man vælger alpint skiløb
Hvordan man vælger alpint skiløb

Er det nødvendigt

  • - alpint skiløb
  • - lineal

Instruktioner

Trin 1

Vælg den rigtige skilængde. Beregningen udføres som følger:

- 20 centimeter kortere end din højde, hvis din atletiske træning har brug for meget.

- 10 centimeter mindre høj, hvis du lærer at køre - det er et grundlæggende mål for dig.

Trin 2

Vælg bredden på skien. Smalle ski er mere velegnede til skiløb på hårde, iskolde skråninger: de er bedre til sving, og de er også lettere at køre på ujævne, ujævne spor. Samtidig er brede ski mere stabile og falder ikke igennem i dyb sne.

Trin 3

Match din ski geometri. Dette koncept inkluderer parametre som bredden af tåen, hælen, taljen i millimeter. I nogle tilfælde inkluderer dette koncept også radiusen på sidecut, som er en vilkårlig parameter fra skiens geometriske egenskaber. Alle disse oplysninger angiver de særegne egenskaber ved skiløb på forskellige spor og terrænrelieffer. Efter størrelsen på en parameter kaldet taljen kan du bestemme formålet med ski. Ski med en taljestørrelse på 68 mm er velegnet til skiløb på uforberedte pister, til skiløb på forberedte pister og offpister, ski med en talje på 70 - 80 mm er velegnede. For det meste til off-piste skiløb kræves ski med en talje på 80 mm.

Trin 4

Juster stivheden på din ski. Stivheden på ski bestemmes ved hjælp af en computer og afhænger af stivheden i tå, talje og hæl. Begrebet "hårdhed" indebærer en opdeling i flere typer, såsom blød (blød), medium (medium) og hård (hård). Bløde ski er velegnede til skiløb på løs sne og vil også være behagelige for begyndere, da de passer bedre ind i en tur. Hårde ski, selvom de kræver en stor indsats for at komme ind i svinget, men også komme mere kraftigt ud af det. I dette tilfælde siger de normalt, at "skien skyder."

Anbefalede: