Hvordan Man Vælger Et Land Til De Olympiske Lege

Hvordan Man Vælger Et Land Til De Olympiske Lege
Hvordan Man Vælger Et Land Til De Olympiske Lege
Anonim

At være vært for OL er både en stor ære for landet og mange økonomiske og juridiske vanskeligheder. Når man beslutter at ansøge om at være vært for OL, forpligter et land sig til at klare alle vanskelighederne inden for en bestemt tidsramme.

Hvordan man vælger et land til de Olympiske lege
Hvordan man vælger et land til de Olympiske lege

Strengt taget er det ikke landet, der vælges til OL, men selve byen. Det vil sige, at du ikke kan indsende en ansøgning fra et land og derefter, efter at have modtaget godkendelse, beslutte i hvilken by du vil lede den. For det første vælger et land en by eller flere byer, der er bedst egnede til at være vært for spillene.

Som en applikation skal byen levere en slags pjece - den ligner normalt en flersidet farveannonce, men strukturen er meget mere kompliceret. Ansøgningsbrochuren indeholder et projekt, der beskriver byens muligheder, infrastruktur, geografi, naturlige forhold og meget, meget mere. Ikke så meget angives de betingelser, der allerede er skabt, men også byens og landets potentielle muligheder.

Den politiske situation kan spille en vigtig rolle i valg af land. F.eks. Vil IOC (Den Internationale Olympiske Komité) sandsynligvis ikke godkende anvendelsen af en stat, hvor der ofte er optøjer eller fjendtligheder, selvom den har en ekstremt udviklet infrastruktur.

Med hensyn til byen skal den opfylde nogle obligatoriske kriterier. Først og fremmest skal det være en populær by, hvis navn er på alles læber. Dette er ikke nødvendigvis statens hovedstad. For eksempel afholdes de olympiske lege i 2014 i Sochi, ikke Moskva, da de geografiske forhold i Sochi er meget bedre egnet til at være vært for vinterlege. Derudover havde både sommer- og vinterferiestedet Sochi, selv før starten på den olympiske konstruktion, en god infrastruktur og et sæt sportsfaciliteter.

Så landet skal indsende en ansøgningshæfte til at være vært for OL i en bestemt by 7 år før de foreslåede spil - en så lang periode er nødvendig, så alle de olympiske faciliteter, der er angivet i brochuren, kan bygges, hvis de lykkes. by. Derefter tager medlemmerne af evalueringsudvalget ture til de erklærede byer og afgiver deres mening om det tilrådelige at afholde spillet.

Mange lande kan ansøge om de samme OL. Efter den indledende udvælgelse er der ikke mere end fem tilbage - det er blandt dem, at valget af en ny olympisk hovedstad finder sted. Afstemning er hemmelig, medlemmer af udvælgelseskomitéen har stemmeret.

Populær af emne.