Hvordan Byen Vælges Til De Olympiske Lege

Hvordan Byen Vælges Til De Olympiske Lege
Hvordan Byen Vælges Til De Olympiske Lege

Video: Hvordan Byen Vælges Til De Olympiske Lege

Video: Hvordan Byen Vælges Til De Olympiske Lege
Video: Афины, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2023, December
Anonim

At være vært for de olympiske lege i en af dine byer er en stor ære og et ansvar for landet. I løbet af mere end et århundredes historie med den olympiske bevægelse er reglerne blevet dannet, hvorefter de fremtidige hovedstad for de olympiske lege vælges.

Hvordan byen vælges til de olympiske lege
Hvordan byen vælges til de olympiske lege

De første olympiske lege blev næsten enstemmigt besluttet at blive afholdt i hovedstaden i Grækenland - Athen. Dette skyldtes respekt for historien om selve konkurrencerne, som dukkede op i dette særlige land. De græske myndigheder var tilfredse med legene i 1896 og deres succes og ønskede, at OL altid skulle afholdes i Grækenland. Den Internationale Olympiske Komité var ikke enig i dette, da en sådan idé ikke svarede til spillets meget internationale ånd. Det blev besluttet at afholde hver konkurrence i et nyt land.

Flere årtier senere var der et klart sæt regler for, hvordan man vælger en olympisk hovedstad. Cirka 10 år før den næste konkurrence annoncerer Den Internationale Olympiske Komité deadlines for ansøgninger om byer til at deltage i legene. Applikationerne selv skal give betingelserne for spillene såvel som infrastrukturen og sportsfaciliteterne. som allerede er på lager, og som er planlagt til byggeri. Byen skal demonstrere, at den er ideel til glat løb af konkurrencer.

Cirka 9 år før spillet vælges flere favoritter blandt de indsendte ansøgninger. Ud over ideen skal den olympiske komité vurdere muligheden for dens gennemførelse, om regeringen i det land, hvor byen ligger, vil have penge nok til at finansiere så dyre konkurrencer. Stort set af økonomiske årsager er der endnu ikke afholdt noget OL i Afrika, og i Sydamerika vil de første spil kun blive afholdt i Rio de Janeiro i 2018.

Efter 2 år kommer tiden til annoncering af den vindende by. På et særligt møde i den olympiske komité vælges en af de tre byer ved hemmelig afstemning. Byer, der ikke vandt konkurrencen i år, kan ansøge næste gang.

Anbefalede: