Hvordan De Olympiske Lege Blev Til

Hvordan De Olympiske Lege Blev Til
Hvordan De Olympiske Lege Blev Til
Video: Hvordan De Olympiske Lege Blev Til
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, Februar
Anonim

De Olympiske Lege er de mest betydningsfulde og populære sportsbegivenheder. At blive vinder af OL er den største ære for en atlet. Det er tilstrækkeligt at sige, at titlen "olympisk mester" er en livslang titel i modsætning til titlen verdens- eller europamester.

Hvordan de olympiske lege blev til
Hvordan de olympiske lege blev til

De første pålidelige data om de gamle olympiske lege går tilbage til 776 f.Kr. Forskere har fundet på en af ​​marmorsøjler navnet på den græske Koreb af Elis, der vandt løbet i løbet, samt en indikation af hans erhverv - en kok. Mest sandsynligt blev sådanne spil afholdt længe før den angivne dato, men der er endnu ingen pålidelig bekræftelse på dette.

De gamle grækere lagde stor vægt på fysisk udvikling. De dedikerede spil til guderne, og konkurrencerne blev normalt kaldt navnet på den by, hvor de blev iscenesat. Der var Nemean, Pythian, Isthmian spil. Men de mest betydningsfulde var de olympiske, fordi de blev arrangeret til ære for den højeste gud - Zeus. Derfor er afholdelsen af ​​De Olympiske Lege blevet en begivenhed af generel græsk betydning. Vinderen af ​​de olympiske lege (eller med andre ord "den olympiske") blev et rigtigt idol i sit hjemland. Han blev hædret som en helt. Statuen af ​​vinderen prydede byens hovedtorv.

Oprindeligt var der kun en type konkurrence - løb en afstand på 1 etaper (ca. 192 meter). Forresten, det er her ordet "stadion" kom fra. Derefter er antallet af typer konkurrencer steget. Atleter konkurrerede i dobbeltdistanceløb, fuld kampkørsløb, knytnævekamp, ​​brydning, diskus- og spydkast og vognløb. De Olympiske Lege tiltrak et stort antal tilskuere fra hele Grækenland. I perioden for deres besiddelse blev en våbenstilstand erklæret. Kun frie grækere, fulde borgere i deres stater - politikker kunne konkurrere. Udlændinge og slaver var strengt forbudt. Og kvinder kunne ikke engang være til stede på stadion som tilskuere - for dette blev de truet med dødsstraf.

Efter Grækenlands erobring af Rom begyndte De Olympiske Lege at falde. Og den romerske kejser Theodosius I forbød generelt at holde dem tilbage. Dette skete i 394 e.Kr. Og kun mange århundreder senere, i 1896, fandt de første genoplivede olympiske lege sted i Athen. Dette skete takket være baron Pierre de Coubertins titaniske arbejde og hans medarbejdere.

Populær af emne.