Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede

Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede
Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede

Video: Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede

Video: Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede
Video: Greatest OLYMPIANS of All Time 2024, April
Anonim

I det sidste årti af sidste århundrede fandt fem olympiader sted - to sommer og tre vinter. I denne periode tog Sovjetunionens sammenbrud endelig form, og de nydannede stater, herunder Rusland, begyndte at deltage i de olympiske lege. Der var en omorganisering i tidsplanen for De Olympiske Lege - vinter- og sommerolympiaderne var spredt over forskellige år.

Hvor de Olympiske lege blev afholdt i 90'erne sidste århundrede
Hvor de Olympiske lege blev afholdt i 90'erne sidste århundrede

I 1992 blev vinter- og sommergaffelkonkurrencer sidst afholdt samme år. Sommerspilene blev derefter afholdt i Spaniens næststørste by, Barcelona. Det år spillede de tidligere stater i Sovjetunionen for den eneste gang i holdet, der blev udnævnt til det - "United Team". I Barcelona var hun i stand til at vinde det største samlede antal priser foran alle antallet af guld- og sølvmedaljer.

I vinteren 1992 mødtes olympierne i et naboland - de 16. vinterlege blev afholdt i Albertville, Frankrig. Og der optrådte "United Team" med succes, men Tyskland viste sig alligevel at være den første i antallet af priser. I alt blev der spillet 57 sæt medaljer i 7 vintersport i Frankrig, for hvilke 1801 atleter fra 64 lande konkurrerede.

På grund af beslutningen om at gøre tidsintervallet mellem vinter- og sommerlekene lig med to år, fandt den næste vinterolympiade sted ikke fire år senere, men to år senere. Det fandt sted i det norske Lillehammer i 1994 og var det første, hvor det russiske landshold deltog uafhængigt uden at komme ind i nogen foreninger. Debuten viste sig at være meget succesrig - vores atleter var foran alle i kvaliteten af de vundne priser og tabte kun tre medaljer til hjemmelaget.

De næste to olympiader i årtiet fandt sted uden for Europa. XXVI Olympiske sommerlege blev afholdt i 1996 i USA i Atlanta. 271 sæt medaljer i 26 sportsgrene blev spillet blandt mere end ti tusind atleter fra 197 lande. Den olympiske flamme blev tændt af Mohammed Ali inden starten af konkurrencen, og Bill Clinton annoncerede den officielle åbning af spillet ved en højtidelig ceremoni. Amerikanerne modtog betydeligt flere priser ved disse konkurrencer end noget andet hold - 101 (Tyskland - 65, Rusland - 63). Organiseringen af denne Olympiade er kommet under hård kritik på grund af transportproblemer og overdreven kommercialisering.

I 1998 blev XVIII vinter-olympiske lege afholdt i byen Nagano på den japanske ø Honshu. Ved de sidste spil i halvfemserne var antallet af vinter-olympiske sportsgrene steget til 14. 68 sæt præmier blev spillet i dem, hvoraf det største antal gik til tyske atleter - 29 medaljer.

Anbefalede: