Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede

Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede
Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede

Video: Hvor De Olympiske Lege Blev Afholdt I 90'erne Sidste århundrede

Video: Greatest OLYMPIANS of All Time 2022, December
Anonim

I det sidste årti af sidste århundrede fandt fem olympiader sted - to sommer og tre vinter. I denne periode tog Sovjetunionens sammenbrud endelig form, og de nydannede stater, herunder Rusland, begyndte at deltage i de olympiske lege. Der var en omorganisering i tidsplanen for De Olympiske Lege - vinter- og sommerolympiaderne var spredt over forskellige år.

Hvor de Olympiske lege blev afholdt i 90'erne sidste århundrede
Hvor de Olympiske lege blev afholdt i 90'erne sidste århundrede

I 1992 blev vinter- og sommergaffelkonkurrencer sidst afholdt samme år. Sommerspilene blev derefter afholdt i Spaniens næststørste by, Barcelona. Det år spillede de tidligere stater i Sovjetunionen for den eneste gang i holdet, der blev udnævnt til det - "United Team". I Barcelona var hun i stand til at vinde det største samlede antal priser foran alle antallet af guld- og sølvmedaljer.

I vinteren 1992 mødtes olympierne i et naboland - de 16. vinterlege blev afholdt i Albertville, Frankrig. Og der optrådte "United Team" med succes, men Tyskland viste sig alligevel at være den første i antallet af priser. I alt blev der spillet 57 sæt medaljer i 7 vintersport i Frankrig, for hvilke 1801 atleter fra 64 lande konkurrerede.

På grund af beslutningen om at gøre tidsintervallet mellem vinter- og sommerlekene lig med to år, fandt den næste vinterolympiade sted ikke fire år senere, men to år senere. Det fandt sted i det norske Lillehammer i 1994 og var det første, hvor det russiske landshold deltog uafhængigt uden at komme ind i nogen foreninger. Debuten viste sig at være meget succesrig - vores atleter var foran alle i kvaliteten af ​​de vundne priser og tabte kun tre medaljer til hjemmelaget.

De næste to olympiader i årtiet fandt sted uden for Europa. XXVI Olympiske sommerlege blev afholdt i 1996 i USA i Atlanta. 271 sæt medaljer i 26 sportsgrene blev spillet blandt mere end ti tusind atleter fra 197 lande. Den olympiske flamme blev tændt af Mohammed Ali inden starten af ​​konkurrencen, og Bill Clinton annoncerede den officielle åbning af spillet ved en højtidelig ceremoni. Amerikanerne modtog betydeligt flere priser ved disse konkurrencer end noget andet hold - 101 (Tyskland - 65, Rusland - 63). Organiseringen af ​​denne Olympiade er kommet under hård kritik på grund af transportproblemer og overdreven kommercialisering.

I 1998 blev XVIII vinter-olympiske lege afholdt i byen Nagano på den japanske ø Honshu. Ved de sidste spil i halvfemserne var antallet af vinter-olympiske sportsgrene steget til 14. 68 sæt præmier blev spillet i dem, hvoraf det største antal gik til tyske atleter - 29 medaljer.

Populær af emne.