Hvordan Var De Sidste Olympiske Lege

Hvordan Var De Sidste Olympiske Lege
Hvordan Var De Sidste Olympiske Lege

Video: Hvordan Var De Sidste Olympiske Lege

Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2022, December
Anonim

De næste olympiske lege afholdes i slutningen af ​​sommeren 2012. Den foregående konkurrence fandt sted for to år siden - det var vinter-OL i Vancouver. På trods af at det allerede var de 21. olympiske vinterlege, fandt flere "premierer" sted der.

Hvordan var de sidste olympiske lege
Hvordan var de sidste olympiske lege

Spillets emblem var en helt ved navn Ilanaak - en "ven" bestående af fem sten i olympiske farver. To af spillets mottoer blev lånt fra den canadiske hymne: sætningerne på fransk "Most Brilliant Feats" og på engelsk "With Flaming Hearts."

Det originale manuskript til åbningen af ​​OL er blevet ændret. Et par timer før ceremonien blev det kendt om tragedien - en luge atlet fra Georgien styrtede ned under træning. Et minuts stilhed var inkluderet i ceremonien, og det georgiske landshold kom ud i sørgende bandager.

Under belysningen af ​​den olympiske flamme var der en lille hændelse. For første gang deltog fire atleter i proceduren. Men på grund af en teknisk fejl var der kun tre "riller", der førte til hovedbrænderen. Under afslutningsceremonien blev denne situation ironisk nok spillet op. Den samme skyldige "elektriker" dukkede op på scenen, han undskyldte og fjernede det manglende fjerde element i konstruktionen af ​​den olympiske flamme.

Hovedstadionet til spillene var BC-Place i Vancouver centrum med en kapacitet på 55.000 tilskuere. Derudover blev der afholdt nogle konkurrencer i Whistler, Richmond og West Vancouver.

Fra 12. til 28. februar konkurrerede 82 hold om priser i 15 discipliner. Sammenlignet med de tidligere olympiske lege er listen over discipliner blevet udvidet: skiløbskonkurrencer er blevet tilføjet separat for mænd og kvinder.

Medaljerne ved vinter-OL i Vancouver var unikke, stiliseret i traditionen med canadisk oprindelig kunst. For første gang i OL-historien var priserne ikke flade, men med en bølget overflade.

Russerne husker disse spil som et af de mest mislykkede for landsholdet. Vinter-OL blev en rekordfejl - russerne viste det værste resultat med hensyn til antallet af guldmedaljer og placeringen i holdklassificeringen. I medaljestillingen var landsholdet kun på den 11. linje på bordet. Værterne for XXI Olympic Winter Games tog førstepladsen med hensyn til mængden af ​​"guld", andenpladsen blev indtaget af Tyskland og tredjepladsen blev indtaget af det amerikanske hold.

Populær af emne.