Nogle F1-piloter Blev Efterladt Uden Certificerede Hjelme Inden Testens Start

Nogle F1-piloter Blev Efterladt Uden Certificerede Hjelme Inden Testens Start
Nogle F1-piloter Blev Efterladt Uden Certificerede Hjelme Inden Testens Start

Video: Nogle F1-piloter Blev Efterladt Uden Certificerede Hjelme Inden Testens Start

Video: Nogle F1-piloter Blev Efterladt Uden Certificerede Hjelme Inden Testens Start
Video: Уже и не надеялся, но Он клюнул 2024, April
Anonim

Flere kørere i de kongelige løb kan blive tvunget til at gennemføre test før sæsonen uden brug af nye hjelme, der er certificeret til den nye FIA-standard.

Nogle F1-piloter blev efterladt uden certificerede hjelme inden testens start
Nogle F1-piloter blev efterladt uden certificerede hjelme inden testens start

Fra og med 2019 skal der i kongelige løb bruges hjelme, der er lavet til den nye standard, hvor frontdelen er væsentligt forstærket for yderligere beskyttelse af rytterne.

Alle fire F1-hjelmleverandører - Stilo, Bell Racing, Schuberth og Arai - har været involveret i forskning og udvikling af den nye 8860-2018-standard.

Arai har dog indtil videre kun bestået en del af FIA-inspektionerne og har endnu ikke modtaget overensstemmelsescertifikater for deres hjelme.

Da det blev kendt for journalisterne i publikationen Motorsport.com, vil virksomheden ikke have tid til at bestå alle godkendelser inden starten af præ-sæsonen test, da vi taler om en omhyggelig verifikation af et produkt, der skal opfylde højeste standarder.

Ifølge publikationen bæres Arai-hjelme af Ferrari-chauffør Sebastian Vettel, både Red Bull-chauffører Max Verstappen og Pierre Gasly samt Renault-chauffør Daniel Riccardo.

Virksomheden forventer at få den nødvendige homologering inden den nye sæson i Australien starter den 17. marts.

Imidlertid er kunder fra andre producenter heller ikke overbeviste om, at de vil være i stand til at bruge de nye hjelme under testningen.

Kun Stilo, der lavede sin første kopi sidste sommer, har godkendelsen af den nye ST5 hjelm til alle størrelser.

Ifølge FIA er Schuberth, der leverer hjelme til fire ryttere, kun mellemstore.

Bell, som vil levere hjelme til ti andre ryttere, har homologeringer op til størrelse 56, men muligheder op til størrelse 61 er tilgængelige på virksomhedens websted.

Dette kan påvirke valget af ryttere, der gerne vil bruge Bells tjenester, men de har i øjeblikket ikke den korrekte størrelse på godkendelseslisten.

Brug af hjelme med den krævede godkendelse under test er i det grå område af reglerne.

Hold og ryttere i testsessioner skal overholde Royal Races sportsbestemmelser, men der er ingen hjelmkrav.

Det vides endnu ikke, hvilken slags hjelme rytterne vil bruge: dem, der blev fremstillet sidste år, eller simpelthen hjelme, der endnu ikke har fået godkendelse.

Da han blev spurgt, om ryttere ville have brug for sidste års hjelme, svarede Arai:”Prototypen på den nye hjelm er allerede lavet. Vi har endnu ikke modtaget homologering, men efter interne tests er vi sikre på produktets kvalitet."

Den største risiko er, at piloter, der bruger en ikke-homologeret hjelm, kan komme til skade i testulykker.

I de nye hjelme er visirets øverste kant blevet sænket med 10 mm for at reducere sårbarhed i skrøbelighed og forbedre energiabsorptionen fra stød.

Anbefalede: