Er Rusland Klar Til Vinter-OL I Sochi?

Indholdsfortegnelse:

Er Rusland Klar Til Vinter-OL I Sochi?
Er Rusland Klar Til Vinter-OL I Sochi?

Video: Er Rusland Klar Til Vinter-OL I Sochi?

Video: Er Rusland Klar Til Vinter-OL I Sochi?
Video: Yulia Lipnitskaya's Phenomenal Free Program - Team Figure Skating | Sochi 2014 Winter Olympics 2024, April
Anonim

Beslutningen om at være vært for vinter-OL 2014 i den russiske by Sochi blev mødt med kontrovers. Mange skeptikere, både i Rusland selv og i udlandet, tvivlede på, om det ville være muligt at organisere alt på det rette niveau i betragtning af det enorme omfang af det nødvendige arbejde, og om det endog var muligt at afholde vinter-OL i nærheden af et subtropisk badeby. Og hvad med situationen nu, når der kun er et par måneder tilbage, før spillet åbnes?

Er Rusland klar til vinter-OL i Sochi?
Er Rusland klar til vinter-OL i Sochi?

Besøg af inspektører fra Den Internationale Olympiske Komité

Er Rusland klar til at være vært for OL? Omfattende svar på dette spørgsmål er modtaget ganske nylig. I slutningen af september blev Sochi besøgt af en repræsentativ delegation fra Den Internationale Olympiske Komité ledet af Jean-Claude Killy, som omfattede adskillige journalister. Gæsterne kunne se sportsfaciliteterne på Krasnaya Polyana med egne øjne, mens de blev fanget i en snestorm.

I betragtning af at temperaturen i selve Sochi den dag nåede 18-19 ° C, var effekten særlig imponerende. Og forresten blev et af skeptikernes spørgsmål straks besvaret: vil vejrforholdene i den subtropiske by Sochi gøre det muligt at afholde vinter-OL med succes. Men i tilfælde af uforudsete vejrforstyrrelser vil kunstige sneinstallationer og snekanoner blive forberedt til starten af spillet.

Tidligere var det svage punkt utilgængeligheden af Krasnaya Polyana. Vejen derfra fra Sortehavskysten tog mindst 2 timer. Arrangørerne af De Olympiske Lege har imidlertid løst dette problem. En ny jernbanelinje Krasnaya Polyana - Adler blev bygget, hvorefter Lastochka højhastighedstog kører. Det var på det, inspektørerne tog en tur og sørgede for, at tiden på vejen nu ikke ville overstige 1 time.

Besøg resultater

Zh-K. Efter at have inspiceret de olympiske faciliteter og besvaret journalisters spørgsmål spærrede Killy ikke på ros. Han bemærkede, at der under hele de olympiske lege ikke er noget eksempel på et så stort, ambitiøst projekt, der er praktisk taget fuldt implementeret. Når alt kommer til alt, da Sochi blev erklæret hovedstad for vinter-OL 2014, indeholdt den ikke mere end 15% af de nødvendige faciliteter.

Men i løbet af de næste par år blev der udført kolossalt arbejde. Der er bygget 11 sportsfaciliteter i verdensklasse, omkring 200 turist- og ingeniørfaciliteter, der er lagt over 250 kilometer nye veje. "Resultatet er fremragende!" - opsummerede Zh-K. Killy. Og dette kan betragtes som et svar på spørgsmålet, om Rusland er klar til at være vært for vinter-OL.

Anbefalede: