Olympisk Guld I Sochi - Produktionshemmeligheder

Olympisk Guld I Sochi - Produktionshemmeligheder
Olympisk Guld I Sochi - Produktionshemmeligheder

Video: Olympisk Guld I Sochi - Produktionshemmeligheder

Video: Olympisk Guld I Sochi - Produktionshemmeligheder
Video: СОЧИ 2021! На ЭЛЕКТРОБАЙКЕ по набережной до Олимпийского парка. Олимпийские объекты спустя 7 лет. 2024, April
Anonim

Den 7. februar 2014 skal atleter fra hele verden kæmpe ved vinter-OL i Sochi. Forberedelserne til de Olympiske lege er i fuld gang. Omkring 1.300 medaljer er produceret til tildeling af de stærkeste atleter. Deres unikke design med en polycarbonatindsats adskiller dem fra alle tidligere priser. Olympiske medaljer har altid vakt stor interesse for enhver person, især olympisk guld. Er medaljen virkelig lavet af guld?

Sochi 2014 Olympic Gold - produktionshemmeligheder
Sochi 2014 Olympic Gold - produktionshemmeligheder

Konkurrencen om produktion af olympiske medaljer blev vundet af Adamas, en af de største virksomheder i landet. For at lave en olympisk medalje skal du gennemføre 25 forskellige operationer.

Arbejdet begynder i ovne med smeltning af sølvstænger. Det støbte metalark passerer gennem rullemaskinen. Dernæst skæres firkantede plader med en størrelse på 12x12 cm og en tykkelse på 12 mm ud.

Den runde billet er produceret af en højpræcisions drejebænk. På den resulterende skive med en diameter på 10 cm og en tykkelse på 1 cm anvender et fræsningsbearbejdningscenter mønstre, symboler og emblemer ved OL.

På en trådskæremaskine skæres vinduer ud til polycarbonatkrystaller, fremstillingsnøjagtigheden er 1 mikron. Derefter males medaljen, renses for snavs og poleres. Forgyldning finder sted i et galvaniseringsbad. Hver medalje er mærket af statsinspektionen.

Polycarbonatelementer skæres på en CNC-maskine. Lasermaskinen anvender mønstre i henhold til et givet program. Installationen af polycarbonatelementer i medaljens riller er baseret på materialets fysiske egenskaber. Under indflydelse af temperatur sker sammentrækning og derefter ekspansion af polycarbonatelementerne.

Hele fremstillingsprocessen tager 18 timer. Vægten af guldmedaljen er 531 gram, hvoraf 525 gram 960 sølv og kun 6 gram 999 guld.

Den olympiske medalje er ikke kun en pris. Det er en skelnen mellem sportens højeste præstation. En medalje tildelt atleter, der har vundet konkurrencer ved de Olympiske lege.

Anbefalede: