Hvem Er Mestre I Mængden Af ​​olympisk Guld

Indholdsfortegnelse:

Hvem Er Mestre I Mængden Af ​​olympisk Guld
Hvem Er Mestre I Mængden Af ​​olympisk Guld

Video: Hvem Er Mestre I Mængden Af ​​olympisk Guld

Video: Пиггси, выходи! Финал ►6 Прохождение Manhunt (PS2) 2022, December
Anonim

Ved første øjekast har svømmer fra USA Michael Phelps, gymnast fra Sovjetunionen Larisa Latynina og atlet fra Finland Paavo Nurmi intet til fælles. Derudover er alle tre fremragende atleter. De levede trods alt på forskellige tidspunkter, de konkurrerede ikke med hinanden. Men de, der mener det, tager fejl. Det er Phelps, Latynina og Nurmi, der fører listen over verdensrekordindehavere for antallet af olympiske guldmedaljer foran flere hundrede andre sportsstjerner.

18-gangs olympisk mester Michael Phelps besluttede at genoptage sin sportskarriere
18-gangs olympisk mester Michael Phelps besluttede at genoptage sin sportskarriere

Olympiske fænomener

Næsten et halvt tusind atleter, der vendte tilbage fra de olympiske lege om sommeren og vinteren med tre eller flere guldmedaljer fra mestre, gik ind i verdenssportens historie. Næsten 200 af dem har vundet mindst fire sådanne priser på legene. Halvfjerds atleter bærer stolt titlerne fem gange olympiske mestre, 34 af dem har vundet mindst seks guldmedaljer. 17 olympiere har syv mesterskabstitler, 12 vindere har otte eller flere.

Endelig er kun fire - atleter Carl Lewis (USA) og Paavo Nurmi (Finland), den amerikanske svømmer Mark Spitz og gymnast fra Sovjetunionen Larisa Latynina - indehavere af de ni højeste olympiske medaljer, næststørste til en anden fænomenal repræsentant for amerikansk svømning - Michael Hjælper i deres antal. Optræder ved tre OL i træk, vandt han 22 priser i puljen, hvoraf 18 var guld!

Denne virkelig fantastiske præstation kan meget vel betragtes som uopnåelig og endda evig. Når alt kommer til alt er den nærmeste "forfølger" af Phelps fra de nuværende atleter den norske skiskytteren Ole Einar Bjørndalen, der efter legene i Sochi vandt otte guldmedaljer. Men for at indhente den amerikanske svømmer skal den 40-årige nordmand forblive i sporten indtil mindst 2022. Desuden er det ikke let at konkurrere i mindst to vinter-OL, men også at vinde alle løb der …

Ledernes position, som bestemt ikke vil ændre sig før sommer-OL 2016 i Rio de Janeiro, da ingen af ​​Michaels mulige "konkurrenter" vil optræde der, er denne: Phelps - 22 medaljer, inklusive 18 guld, to sølv og bronze, Latynina - 18 (9, 5, 4), Nurmi - 12 (9, 3, 0), Spitz - 11 (9, 1, 1), Lewis - 10 (9, 1, 0), Bjoerndalen - 13 (8, 4, 1), Nikolay Andrianov - 15 (7, 5, 3), Boris Shakhlin (begge - USSR, kunstnerisk gymnastik) - 13 (7, 4, 2), Edoardo Manjarotti (Italien, hegn) - 13 (6, 5, 2).

Baltimore Bullet

Et sådant kaldenavn for en indfødt i Baltimore, Maryland, Michael Fred Phelps II, som det fulde navn på den 18-gangige olympiske svømmermester lyder, blev givet af fans. Og ikke kun blandt dem, der i mange år så respektfuldt, at lederen af ​​det amerikanske landshold slog rekord efter rekord i puljen og regelmæssigt klatrer til det øverste trin på det olympiske podium. Dette skete seks gange i Athen 2004 (hvor Phelps også vandt to bronzemedaljer), otte gange i Beijing 2008 og fire gange i London 2012 (plus to bronzer).

Præstationerne for den absolutte rekordindehaver i guld og samlede olympiske priser inkluderer 26 af hans sejre ved verdensmesterskabet i en 50-meter pool og syv titler som den bedste svømmer på planeten. Så tristheden fra mange Phelps-fans er forståelig, når deres daværende 27-årige idol efter afslutningen af ​​2012-spillene i London annoncerede slutningen af ​​forestillingerne. Samt deres glæde over nyheden om hans tilbagevenden til sport i foråret 2014 og en ny sejr i en af ​​turneringerne i USA.

Sokkel til Tarzan

De fleste af de 70 mest titlen olympiske atleter, der har vundet mindst fem guldmedaljer, er mænd. Der er 48 af dem på listen mod 22 kvinder, ledet af Larisa Latynina, der talte ved legene 1956, 1960 og 1964. Førstepladsen blandt 17 lande, hvor syv dusin olympiske rekordholdere spillede, ledes med tillid af USA, herunder tak til Phelps, der slog rekorden af ​​Latynina. Der er næsten en tredjedel af amerikanerne i den - 20. Den anden linje i tabellen over præstationer er besat af Rusland / USSR - 11 mennesker.På tredjepladsen ligger Tyskland / DDR - 6.

Den mest "guldintensive" af de 16 sportsgrene, der er repræsenteret på "70-listen", er gymnastik - 17 personer, svømning - 14 og hegn - 6. Desuden er den fem-gangs mester i legene 1924 og 1928, den amerikanske Johnny (Peter Johann) Weissmuller, der er mere berømt for sin optræden i rollen som Tarzan i Hollywood-filmserien med samme navn, blev den eneste af 70, der vandt to sportsgrene på én gang - svømning og vandpolo.

Populær af emne.