FIFA World Cup: Hvordan Portugal Spillede Den Sidste Kamp I Turneringen

For at det portugisiske hold kunne fortsætte med at kæmpe i verdensmesterskabet, var det nødvendigt at slå Ghana med en stor score og håbe, at tyskerne ville overspille USA på en stor måde. Spillerne i Ghana håbede også på deres sejr, for i tilfælde af et positivt resultat af mødet mellem USA og Tyskland gik afrikanerne videre til næste fase af turneringen.

2014 FIFA World Cup: hvordan Portugal spillede den sidste kamp i turneringen

Kampen mellem Portugal og Ghana startede meget livlig. Begge hold forsøgte at angribe modstanderens mål og hurtigt krydse midten af banen. Cristiano Ronaldo lavede næsten et fodboldmirakel i 5. minut. Efter et hurtigt angreb kastede den portugisiske kaptajn den ghanesiske målmand fra flanken, men bolden ramte overliggeren. I det 19. minut ramte Ronaldo allerede afrikanernes mål fra flere meter med hovedet, men målmanden reddede sidstnævnte.

Ghanas hold i første halvleg havde deres egne chancer for at score. Så Gyan var ikke i stand til at realisere den farlige udgang til europæernes porte. Derefter blev den berømte fodboldregel spillet. Efter et uopfyldt øjeblik savnede afrikanerne målet. I det 31. minut skar John Boyer bolden i sit eget mål, hvilket chokerede mange Ghana-fans. Portugal førte 1 - 0.

Første halvdel sluttede med en minimal fordel for europæerne.

I anden halvdel af mødet skabte holdene også aktivt farlige øjeblikke med andres mål. I det 57. minut scorede den afrikanske kaptajn Gyan sit mål. Efter Asamoahs smukke flanke-server sendte Gyan bolden med hovedet i nettet. 1 - 1 - efter en sådan score har afrikanerne et håb om, at de er i stand til at lægge presset på Portugal og vinde denne kamp. Faktisk havde ghaneserne et øjeblik, men i det 61. minut sendte den afrikanske spiller fra målmandens linje bolden forbi målet.

Spillet skulle til den endelige lodtrækning, hvilket ikke passede noget hold, men tallene på resultattavlen ændredes stadig. I det 80. minut scorede Ronaldo sit første og, som det senere viste sig, det sidste mål i verdensmesterskabet.

Mødets slutresultat 2 - 1 til fordel for Portugal sender begge hold hjem. Den portugisiske fangede det amerikanske landshold med hensyn til de scorede point, men forskellen mellem scorede og indrømmede mål var på amerikanernes side. Derfor er vi desværre for Portugals fans nødt til at indrømme, at spillet med Ghana var det sidste for det europæiske hold i turneringen.