Den Sidste Kamp Mellem Prost Og Senna

Den Sidste Kamp Mellem Prost Og Senna
Den Sidste Kamp Mellem Prost Og Senna

Video: Den Sidste Kamp Mellem Prost Og Senna

Video: Den Sidste Kamp Mellem Prost Og Senna
Video: Top 10 Moments In Ayrton Senna And Alain Prost's Rivalry 2024, Kan
Anonim

Den 18. - 19. december 1993 fandt den første Grand Prix af Elf Masters sted på Palais des Bercy i Paris, de berømte årlige kartløb med motorsportstjerner. Dette løb var det sidste, hvor to legendariske mestre i F1 - Ayrton Senna og Alain Prost kom sammen i en duel.

Den sidste kamp mellem Prost og Senna
Den sidste kamp mellem Prost og Senna

Løbet, som var vært for den franske kører Philippe Streif, skulle sætte en stopper for år med bitter konfrontation mellem Senna og Prost, da sidstnævnte, der netop blev en fire gange F1-mester, meddelte sin pensionering.

Og begge legender tog denne udfordring alvorligt: Prost gennemførte nogle rigtige træningssessioner, og Senna spandt cirkler på kortet i Brasilien.

Den to-dages begivenhed samlede mere end 60 kørere, hvoraf mange var Formel 1-løb - ud over Prost og Senna, Damon Hill, Johnny Herbert, Olivier Panis, Andrea de Cesaris, Pierluigi Martini, Yannick Dalmas, Bertrand Gashot, Philippe Alllo, deltog i løbene Eric Bernard, Paul Belmondo og Olivier Gruillard.

Den første dag faldt Prost og Senna ud af løbet på grund af tekniske problemer, og i finalen mødtes de i en smuk kamp om sejr.

Lederskab blev fanget af Cesaris, og begge mestre kæmpede i lang tid bag italieneren. Alain forsøgte at finde et svagt sted i Ayrtons forsvar, men han gav aldrig sin modstander en sådan mulighed. Efter adskillige omgange med intens kamp gabede Prost og efter at være gået for bredt ind i svinget lod Panis gå videre.

Dette gjorde det muligt for brasilianeren at koncentrere sig om at forfølge lederen. Senna fangede hurtigt op med, hvor Cesaris var, og begyndte at angribe ham, da teknikken pludselig mislykkedes - og løftede hånden højt kørte Ayrton langsomt til gropen.

På det tidspunkt behandlede Prost Panis og indhentede efterfølgende også lederen. Det vides ikke, hvordan denne kamp ville være afsluttet, hvis der ikke havde været problemer, hvor Cesaris også led - sammenbruddet af karten tvang ham til at stoppe løbet.

Således nåede Alain roligt målstregen og vandt det første kartløb i Bercy. Et år senere vender Prost tilbage for at forsvare titlen som den bedste af de bedste, men ved disse konkurrencer vil der ikke længere være hans evige rival …

Anbefalede: