Hvordan Løber Maratonløbere

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Løber Maratonløbere
Hvordan Løber Maratonløbere

Video: Hvordan Løber Maratonløbere

Video: Hvordan Løber Maratonløbere
Video: Coffee with Coach - Kristina løber solo Marathon løb 2024, Kan
Anonim

Marathonløb er ret populært blandt folk, der prøver at holde sig i god form. Det kræver en lang forberedelse: der er ingen systemer, der er i stand til at gøre en maratonløber ud af en person "fra bunden" om en måned eller to. Denne type løb er markant forskellig fra andre og fokuserer på udholdenhed.

Hvordan løber maratonløbere
Hvordan løber maratonløbere

Ikke enhver trænet person, selvom han er i fremragende fysisk form, er i stand til at løbe et maratonløb. Det er ikke kun forberedelse, men psykologi og et sæt små tricks, som langdistanceløbere kender.

Før maraton

På forhånd skal du tackle spørgsmålet om ernæring ved at øge andelen af kulhydrater i din menu. Træningspas et par uger før hovedløbet skal reduceres gradvist for ikke at nedbryde kroppen. De sidste to dage før maraton anbefales det at afstå fra anstrengelse for at komme til start med hvilede muskler.

Hvis dette er den første sådan oplevelse, er det vigtigt at være opmærksom på den mentale og følelsesmæssige tilstand. Til at begynde med bør målet ikke være sejr, men behovet for at holde ud til slutningen af afstanden. Meget god træning i psykologiske termer gives af løb i halvmaraton.

Kører detaljer

Først og fremmest skal du finde og vedligeholde din rytme. Blandt løberne vil der helt sikkert være dem, der kommer videre lige fra starten. Du bør ikke prøve at indhente og overhale dem: der er stor sandsynlighed for, at styrken hos disse mennesker løber ud allerede halvvejs igennem. Den første del af afstanden kræver et moderat tempo, hvis det er let, efter 21 kilometer kan du accelerere.

Det er vigtigt at genopfylde vandforsyningen, en sådan mulighed på banen gives normalt. For at undgå dehydrering skal du drikke mindst en halv liter vand i timen. Energidrikke, der ud over flydende indeholder fornyende sukker, kan også give god støtte.

Hvis der i første omgang vælges det forkerte tempo, der er drukket for lidt vand, eller der ikke er gennemført nok træning, begynder en særlig vanskelig sektion efter 30-32 kilometer. Under alle omstændigheder er smerte og træthed en oplevelse, der hjælper dig med at undgå at lave lignende fejl i fremtiden. Hvis du ikke koncentrerer dig om de ubehagelige fornemmelser, bliver denne del af ruten også overkommelig.

Yderligere tricks

Den indledende forberedelse til maraton inkluderer ikke kun fysisk træning, men også køb af det nødvendige tilbehør. Løbesko skal være behagelige og godt slidte, aldrig nye. Hvis vejret forventes at være varmt og solrigt, så glem ikke solbriller og hovedbeskyttelse mod de brændende stråler.

På en så lang rute er komfort meget vigtig: selv sokker skal være behagelige. Blandt andet anbefaler erfarne maratonløbere at dække brystvorterne med et gips, inden de går ind på banen for at undgå at gnide dem på tøj.

Anbefalede: