Sådan Løber Du En Kilometer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løber Du En Kilometer
Sådan Løber Du En Kilometer

Video: Sådan Løber Du En Kilometer

Video: Løb 5 km - Sådan træner du dig op til din første 5 km løbetur 2022, December
Anonim

1000 m er en ret vanskelig afstand, da den er flygtig og kræver god hastighedstræning og udholdenhed. For at overvinde det kompetent er det vigtigt at overholde nogle grundlæggende principper for forberedelse og løb af løbet.

Sådan løber du en kilometer
Sådan løber du en kilometer

Instruktioner

Trin 1

Koncentrer dig om krydstræning. For at få held til at køre en afstand på en kilometer har du brug for en fremragende forsyning af hastighedsudholdenhed. Udholdenhed kommer kun efter tempokryds og hård træning på stadionet. Det vil sige, at du ikke bare har brug for at løbe 5, 7 eller 10 km i en træning, men accelere 300-500 m over afstanden. Der skal være mindst 5-7 af dem. Dette er nødvendigt, så hjertet bliver vant til at arbejde til det yderste. Det hjælper dig også med at accelerere i løbet af den konkurrencemæssige afstand.

Trin 2

Indarbejde sprint strækker sig ind i din træningsrutine. Ud over udholdenhed har du brug for accelerationsfærdigheder, som faktisk vil bestå af en afstand på 1 km. Atleter venter ikke længe i et sådant løb, så du skal være klar til dette. Kør mindst 200 m over stadionet, 10-12 gange i et godt konkurrencedygtigt tempo. Forestil dig hele tiden, at du er færdig. Derefter øges hastigheden flere gange.

Trin 3

Varm op inden start. Lav en god opvarmning på tærsklen til dit løb. Den skal bestå af let jogging (1-2 km), generel opvarmning og specielle løbeøvelser. Glem ikke også at gøre nogle gode langsigtede accelerationer på 60-100 m. Tag behagelige sko på og gør dig klar til at starte løbet.

Trin 4

Hold dig til en bestemt strategi. Efter startsignalet må du ikke skynde dig at straks lede skaren af ​​løbere, der forventer at forlade starten. Det er næsten umuligt at gøre dette, da du møder vinden, hvilket vil føre til meget hurtig træthed. Du bør ikke stole på dette trin, selvom du er sikker på dine evner.

Trin 5

Hold omtrent i midten, da det er meget vanskeligt at angribe fra selve "halen". Efter cirka 500-600 m, kom tæt på den førende gruppe. Det tilrådes at starte den afsluttende acceleration 200 m inden løbet er afsluttet. Giv alt dit bedste, og lad dig ikke gå rundt i den indre radius. Hvis du gjorde alt rigtigt, har du en stor chance for at vinde.

Populær af emne.