Sådan Løber Du Et Maraton I

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løber Du Et Maraton I
Sådan Løber Du Et Maraton I

Video: Sådan Løber Du Et Maraton I

Video: Sådan Løber Du Et Maraton I
Video: How To Train For A Marathon | GTN's Tips For Marathon Success 2024, Kan
Anonim

Maratonafstanden på 42 kilometer er et symbol på beslutsomhed og udholdenhed såvel som drømmen for mange atleter, der ønsker at udrette noget virkelig meningsfuldt og værd at respektere sig selv. At løbe en maratonafstand er en bedrift at være stolt af, og på trods af at en sådan afstand kan virke for vanskelig for nogen, kan du løbe en maraton, hvis du følger nogle regler.

Sådan løber du et maraton
Sådan løber du et maraton

Instruktioner

Trin 1

Hvis du vil erobre maratonafstanden, skal du gøre dig klar til langvarig træning. Det er umuligt at løbe et maraton uden seriøs indledende forberedelse, men du kan forberede dig på løb, selvom du ikke tidligere var i god fysisk form.

Trin 2

Du skal forberede dig på et maraton ikke kun fysisk, men også psykologisk - for at løbe 42 kilometer er du nødt til at overvinde en bestemt indre barriere, der adskiller det mulige og det umulige. Inden du beslutter dig for et maratonløb, jogges regelmæssigt, svømmer, går på ski eller anden aerob træning i løbet af året.

Trin 3

Kend dine evner - til dette fra tid til anden, sørg for dig selv tests og kør lange afstande. For at kunne forberede dig på et maraton skal du være i stand til at løbe 7-8 kilometer uden at stoppe. Du bør heller ikke have medicinske kontraindikationer for løb og alvorlige helbredsproblemer. Om 23 uger vil du være i stand til effektivt at forberede dig på maratonafstanden og indstille dig psykologisk på den.

Trin 4

Ud over din fysiske kondition er komfortable løbesko vigtige for en vellykket løbetur - sørg for at købe kvalitets og komfortable løbesko fra en specialiseret sportsbutik. Prisen på disse sneakers svæver omkring $ 100. Skimp ikke på sneakers og desuden - køb to par på én gang. Du kan ændre dine sneakers for at give dine sko en pause, hvilket betyder at de holder længere.

Trin 5

For at spore din fysiske tilstand skal du købe en billig bevægelseshastighedssensor og hjertemonitor. Hold en træningsdagbog for at organisere og spore dine ændringer i tilstand og atletisk præstation.

Trin 6

Lav lange træningsprogrammer for at forberede kroppen på langvarig stress. Øv langdistanceløb regelmæssigt og start ved 30 kilometer om ugen. Undgå at løbe mere end 30 km om ugen - dette kan føre til stress og kvæstelser.

Trin 7

Forøg din kørelængde med ikke mere end 10 procent hver uge. Træn to til tre uger i træk, og hvile derefter i en uge, hvilket reducerer antallet af kilometer, du har brug for at løbe ad gangen. Sådan hvile er nødvendig for genopretning af kroppen.

Trin 8

Derudover skal kroppen genopbygge sig selv til andre sportsgrene - svømme, cykle, træne. Dette vil træne musklerne og lindre spændinger fra rygsøjlen.

Trin 9

Spis rigtigt, hvile nok, og for at overvinde den psykologiske barriere skal du finde ligesindede og træne sammen og motivere hinanden til yderligere præstationer.

Anbefalede: