Sådan Løber Du Et Maraton

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løber Du Et Maraton
Sådan Løber Du Et Maraton

Video: Sådan Løber Du Et Maraton

Video: Sådan Løber Du Et Maraton
Video: Sådan bliver du en hurtigere marathon eller halvmarathon løber 2024, April
Anonim

Afstand 42 km 195 m - den hårdeste test af atleteres moralske og fysiske styrke. Uanset træningsniveauet skal du altid give alt hvad du kan for at overvinde den lange afstand. Det er også vigtigt at overveje den forberedende periode til maraton.

Sådan løber du et maraton
Sådan løber du et maraton

Instruktioner

Trin 1

Bestem de forberedende datoer for maratonkonkurrencen. Generelt afhænger det hele af dine mål for deltagelse. Hvis du er amatør, kan du muligvis ikke tage dette skridt så alvorligt, da selv at overvinde maraton i sig selv vil være en succes for dig. Men hvis du forsvarer æren af en klub eller et flag, skal du skrive ned, hvad du vil gøre hver dag i træning. Det er bedst at starte forberedelsen 5-6 måneder før start. Kør ikke kun langrendsløb, men inkluderer også bjergløb, tempoløb og sandløb.

Trin 2

Indstil mentalt længe før starten. For at køre et maraton skal du have utrolig mental udholdenhed. Det handler ikke kun om at indse afstanden, men også at indse, at du vil blive konfronteret med erfarne løbere. Så prøv ikke at overbelaste dit hoved foran konkurrencen. Tænk på alt dette som intet andet end et simpelt spil, hvor alt kan ske. Det er også nyttigt at tænke på neutrale emner, både under forberedelse og under selve maratonløbet.

Trin 3

Start afstanden i et relativt afslappet tempo. Efter startsignalet, skynd dig ikke med det samme at føre løbet. Selvom du er over hovedet og skuldrene over resten, er en maraton en lang afstand, hvorunder mange omlejringer kan forekomme. Nogle gange rejser atleterne, før de endda løber halvvejs. Prøv at holde dig på en synlig afstand fra de førende atleter. Hvis din styrke tillader dig, så slut dig til dem. Vælg straks det optimale tempo, og sørg for, at vejrtrækningen er jævn og ikke kommer på afveje.

Trin 4

Kør denne vej i 30 km. Som regel begynder den virkelige konkurrence i maraton først efter 34-35 km. Du er nødt til at være forberedt på dette: nogle af lederne begynder måske at accelerere for tidligt. Så er du villig til at overhale ham (dem), hvis du vil være på de høje trin i efterbehandlingsprotokollen. Her begynder kroppens interne reserver allerede at tænde, som du bliver nødt til at smide til slutfasen. Accelerér alene eller sammen med en gruppe ledere de sidste 5-6 km. Målstregen krydses normalt først af den med mest udholdenhed og taktiske flair.

Anbefalede: