I Hvilket Land Dukkede Hockey Op

Indholdsfortegnelse:

I Hvilket Land Dukkede Hockey Op
I Hvilket Land Dukkede Hockey Op

Video: I Hvilket Land Dukkede Hockey Op

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: В Олимпийском парке проходит предсезонный турнир Sochi Hockey Open 2023, Februar
Anonim

Der er flere typer hockey, men den mest populære er ishockey, som er blevet et sportsspil, der er kendt næsten over hele verden. Ishockeykonkurrencer tiltrækker lige så mange tilskuere som fodboldkonkurrencer. Det er paradoksalt, at historien om fremkomsten af ​​hockey stadig indeholder mange modsætninger.

I hvilket land dukkede hockey op
I hvilket land dukkede hockey op

Ishockeyens fødsel

Den officielle version siger, at ishockey blev født i Canada, eller mere præcist, i Montreal. Da de engelske kolonister flyttede til Canada, bragte de blandt andet et populært spil med klubber og en bold på græsset - hockey. Imidlertid tvang landets hårdere klima dem til at foretage ændringer i reglerne for en af ​​deres yndlingskonkurrencer. I 1765 var skøjter endnu ikke blevet opfundet, så canadierne fandt en original vej ud: de fastgjorde osteskærere til deres sko. Hockey på det tidspunkt var meget forskellig fra moderne sport. Især spillet blev ikke spillet med en pucke, men med en bold, og antallet af spillere på banen nåede undertiden 50 personer ad gangen.

Ordet "hockey" stammer sandsynligvis fra det gamle franske ord "hoquet", hvilket betød en hyrdestav med en karakteristisk krog i slutningen. Det var med disse stave, at spillerne ramte bolden, mens de spillede på græsset.

Den første officielle hockeykamp fandt imidlertid sted meget senere: i 1875 i sit hjemland, Montreal. Det var da, at målet dukkede op på isen, og spillerne kæmpede for besiddelse af træpucken. De første syv regler for ishockey blev oprettet af studerende ved et universitet i Montreal i 1877. Fra et moderne synspunkt var disse regler ret strenge, da for eksempel hold var forbudt at foretage udskiftninger, og spillerne blev tvunget til at spille hele kampen med et hold. Den eneste undtagelse var muligheden, da en af ​​hockeyspillerne blev skadet, men her var der også begrænsninger: kun en skadet spiller kunne udskiftes, kun i den sidste periode og kun efter aftale med det modsatte hold.

Udstyr til at beskytte hockeyspillere mod skade under den første officielle kamp i Montreal blev taget fra arsenal af baseballspillere.

Udvikling og anerkendelse

Siden da har ishockey i Canada udviklet sig intenst: træpucken blev erstattet med en gummi, der dukkede net op på målet, og endda dommerens metalfløjte, der stak til hans læber i kulden, blev ændret til en plastik. Af underholdningens skyld var udskiftninger tilladt. Cirka tredive år efter den første officielle kamp tiltrak den nye hockey interessen for indbyggerne i Europa, og i 1908 blev International Ice Hockey Federation grundlagt. Og allerede i 1920 blev ishockey inkluderet i programmet for de Olympiske lege, der blev afholdt i Antwerpen. Sejren gik derefter til canadierne såvel som guld ved de næste to OL.

I mellemtiden hævder nogle forskere, at prototypen af ​​nutidens ishockey faktisk var kendt i Europa så tidligt som det 16. århundrede. Graveringerne fra disse tider viser faktisk en gruppe mennesker, der formentlig spiller en slags spil på isen. Ikke desto mindre begyndte udviklingen af ​​moderne ishockey i Canada, og ingen vil argumentere med dette.

Populær af emne.