Hvilket år Dukkede De Olympiske Lege Op

Indholdsfortegnelse:

Hvilket år Dukkede De Olympiske Lege Op
Hvilket år Dukkede De Olympiske Lege Op

Video: Hvilket år Dukkede De Olympiske Lege Op

Video: Hvilket år Dukkede De Olympiske Lege Op
Video: De olympiske leges antikke oprindelse - Armand D'Angour 2023, Oktober
Anonim

Den olympiske bevægelse stammer fra det antikke Grækenland. I mange år blev de ældste sportskonkurrencer afholdt på Olympias territorium, den by, der gav sit navn til sportsfestivalen, som stadig er en af de mest betydningsfulde og interessante begivenheder for mennesker over hele kloden.

Det gamle Olympia
Det gamle Olympia

Organisering og afholdelse af de Olympiske lege

De første olympiske lege fandt sted i Olympia i 776 f. Kr. Denne dato har overlevet den dag i dag takket være de gamle grækeres skik til at indgrave navnene på olympiske mestre (de blev derefter kaldt olympiere) på marmorsøjler, der blev installeret på bredden af Alpheus-floden. Marmor bevarede ikke kun datoen, men også navnet på den første vinder. Det var Korab, en kok fra Elis. De første 13 spil involverede kun en type konkurrence - at køre en etape. Ifølge den græske myte blev denne afstand målt af Hercules selv, og den var lig med 192, 27 m. Derfor kom det velkendte ord "stadion" herfra. Oprindeligt deltog atleter fra to byer i spillet - Elisa og Pisa. Men de blev hurtigt enorme populære og spredte sig til alle de græske stater. Samtidig opstod der en anden vidunderlig tradition: gennem de olympiske lege, hvis varighed konstant blev stigende, var der en "hellig våbenhvile" for alle kæmpende hære.

Ikke enhver atlet kunne blive deltager i spillet. Loven forbød slaver og barbarer at optræde ved OL, dvs. udlændinge. Frigefødte græske atleter måtte tilmelde sig dommerne et år før konkurrencens åbning. Umiddelbart inden åbningen af De Olympiske Lege måtte de fremlægge bevis for, at de havde forberedt sig til konkurrencen i mindst ti måneder og holdt sig i form med den daglige træning. En undtagelse blev kun foretaget for vinderne af de tidligere olympiske lege. Meddelelsen om de kommende olympiske lege skabte en ekstraordinær ophidselse blandt den mandlige befolkning i hele Grækenland. Folk var på vej til Olympia i flok. Sandt nok var kvinder forbudt at deltage i legene om dødssmerter.

Ancient Olympiad program

Efterhånden blev flere og flere nye sportsgrene tilføjet til spilprogrammet. I 724 f. Kr. Diaul blev føjet til et-trins løb (stadion) - kører i en afstand af 384,54 meter i 720 f. Kr. - dolichodrom eller kører i 24 faser. I 708 f. Kr. programmet for de olympiske lege omfattede femkamp, bestående af løb, længdespring, brydning, diskus og spydkast. På samme tid blev de første brydningskonkurrencer afholdt. I 688 f. Kr. en knytnævekamp kom ind i programmet for Olympiaden efter yderligere to Olympiader - en vognkonkurrence og i 648 f. Kr. - den mest brutale konkurrence er pankration, der kombinerer teknikkerne til brydning og knytnævekamp.

De olympiske vindere blev tilbedt som halvguder. I løbet af deres liv blev de tildelt alle mulige hædersbevisninger, og efter OL-døden blev de rangeret blandt værten for "mindre guder".

Efter vedtagelsen af kristendommen begyndte de olympiske lege at blive opfattet som en af manifestationerne af hedenskab og i 394 f. Kr. Kejser Theodosius I forbød dem.

Den olympiske bevægelse blev kun genoplivet i slutningen af det nittende århundrede takket være franskmanden Pierre de Coubertin. Og selvfølgelig fandt de første genoplivede olympiske lege sted på græsk jord - i Athen, i 1896.

Anbefalede: