Hvilket år Begyndte De Moderne Olympiske Lege?

Indholdsfortegnelse:

Hvilket år Begyndte De Moderne Olympiske Lege?
Hvilket år Begyndte De Moderne Olympiske Lege?

Video: Hvilket år Begyndte De Moderne Olympiske Lege?

Video: A Strange History of the Olympics 2022, November
Anonim

De største internationale sportsbegivenheder, der afholdes hvert fjerde år, kaldes de olympiske lege. Traditionen med at holde spil stammer fra det antikke Grækenland. De moderne olympiske sommerlege begyndte i 1896 og vinterlege i 1924.

OL, 1896. Gymnastik
OL, 1896. Gymnastik

Instruktioner

Trin 1

I årene 1766-1770 blev der udført arkæologiske udgravninger i Olympia, hvorved tempel- og sportsfaciliteter blev opdaget. I 1875 fortsatte tyske specialister forskningen. Europæere blev beslaglagt af ønsket om at genoplive den olympiske kultur. Den franske baron Pierre de Coubertin var især forvirret af denne tanke. Han ønskede at forbedre den franske fysiske kultur ved hjælp af spil, overvinde nazismen, opnå fred og international forståelse. Han opfordrede folk til at måle deres styrke i sportskonkurrencer og ikke på slagmarkerne.

Trin 2

Pierre de Coubertin præsenterede sine ideer og tanker for den internationale offentlighed i 1894 på en kongres afholdt ved University of Paris i Sorbonne. Og den sidste dag besluttede kongresmedlemmerne, at de moderne olympiske lege afholdes i 1896 i det land, der var forfædren til legene - Grækenland, i Athen. Den Internationale Olympiske Komité blev grundlagt for at organisere og gennemføre legene. Den græske Demetrius Vikelas blev præsident for udvalget, og baron Pierre de Coubertin blev generalsekretær.

Trin 3

De første spil i 1896 var en stor succes. 241 atleter fra 14 lande deltog. Græske embedsmænd har fremsat et forslag om, at De Olympiske Lege altid skal holdes på deres jord. Imidlertid indførte IOC en regel om, at spillene skiftede spillested hvert 4. år. De næste olympiske lege blev afholdt i Paris. For første gang deltog kvinder og atleter fra det russiske imperium her. I 1904 blev spillene afholdt i St. Louis, USA. Kun amerikanske atleter deltog der, fordi det var teknisk vanskeligt for europæere at komme til et andet fastland. Interessen for spil begyndte at falme. De ekstraordinære olympiske lege i Athen i 1906 reddede situationen.

Trin 4

De olympiske vinterlege begyndte at blive afholdt i 1924. Spillene før 1992 blev organiseret i de samme år som sommerens. Siden 1994 har IOC besluttet at afholde vinterlege med et to-årigt skift i forhold til sommerlege. Den første olympiade blev afholdt i Chamonix, Frankrig.

Trin 5

I 1916, 1940 og 1944 blev de Olympiske lege ikke afholdt på grund af verdenskrigene. I alt 21 stater modtog retten til at være vært for konkurrencen. De samme steder afholdes de paralympiske spil for atleter med handicap to uger senere. Ved sommer-OL i Helsinki i 1952 deltog USSR-holdet for første gang, og fire år senere debuterede det i vinterlege. Titlen som olympisk mester betragtes som ønskelig og hæderlig i enhver atletes karriere.

Populær af emne.