Løbesko: De Valgte Nuancer

Indholdsfortegnelse:

Løbesko: De Valgte Nuancer
Løbesko: De Valgte Nuancer

Video: Løbesko: De Valgte Nuancer

Video: Løbesko: De Valgte Nuancer
Video: TOP 5 Best Trail Running Shoes 2022 | Trail Running Shoes | Best Shoes Hunter 2024, April
Anonim

Når du planlægger at løbe, skal du tænke på forhånd om at vælge de rigtige sko. Alle professionelle atleter er opmærksomme på valget af løbesko. Korrekt valgte sneakers, selvom de ikke garanterer opnåelse af resultatet, giver dig mulighed for at undgå forskellige skader og skader.

Sportssko af høj kvalitet giver dig mulighed for at løbe komfortabelt
Sportssko af høj kvalitet giver dig mulighed for at løbe komfortabelt

For at vælge sneakers, der er behagelige og nemme at køre i, skal du tage højde for mange nuancer. At vælge det rigtige fodtøj garanterer stort set fraværet af skader, nedsat træthed i benene og sportens glæde.

Forskellige sneakers til hver overflade

Det er umuligt at finde de sneakers, hvor det ville være lige så bekvemt at løbe på asfalten og på løbebåndet og på den specielle tildækning af stadioner og på jorden eller sandet. Derfor skal du på forhånd beslutte, hvilken overflade du vil løbe. Valget af såler til sneakers afhænger af dette.

Til asfalt er sneakers med slidbestandige såler mere egnede. Det ligner bilgummi. Til jord, skovstier, vådt græs eller endda sne er sneakers egnede, på hvis sål der er specielle gummifremspring, kroge. De kaldes SUV'er på grund af deres skridsikre egenskaber. Om efteråret eller foråret, når løbebåndene er våde, er det bedst at vælge sneakers med metal- eller gummistifter. I nogle modeller er det forudsat, at metaltoppe kan skrues af. Disse piggsko er gode til at løbe på hård sne og is.

Løbe tid

Hvis du planlægger at løbe hver dag eller flere gange om ugen for korte afstande, er det bedst at vælge en sko, der er modstandsdygtig over for slid. Hvis du vælger et langt løb som din træning, vil lette sneakers eller "maratonløb" være en passende mulighed. Men det er værd at huske, at de betragtes som single-run sko, da lethed opnås ved at reducere sålen. Der er også "halvmaraton" -modeller, der tager flere kørsler, da de har en højere slidstyrke.

Sko efter sæson og størrelse

Enhver nybegynder løber ved, at det er bedre at vælge sneakers efter størrelse. Men erfarne professionelle løbere har undtagelser. For eksempel tager nogle mennesker med vilje sko i en størrelse mindre, så frastødningskraften er højere. Amatørløbere skal prøve at undgå dette. Forresten er det bedre at vælge og måle sko om aftenen, for ved slutningen af dagen stiger foden lidt i størrelse. Sneakers, der bæres ryg mod ryg om morgenen, kan være små om aftenen.

Også når du vælger sneakers, skal du være opmærksom ikke kun på sålen, men også på den øverste del af skoen. I de fleste modeller er overdelen lavet af specielt mesh med et andet stoflag under masken. Masken kan også fordobles, hvilket gør skoen mere holdbar. For at løbe om sommeren er det bedst at vælge sneakers med god ventilation, dvs. uden et ekstra lag stof under masken. Til forår og efterår med hyppige regn er det bedre at vælge en top lavet af vandtæt, men samtidig åndbart materiale. Hvis du skal løbe om vinteren, skal du vælge sneakers med et ekstra ydre lag: det forhindrer sne i at komme ind og beskytter dine fødder mod hypotermi.

Forresten, for bedre skopleje, skal du vælge sneakers med aftagelige indlægssåler. Dette giver dem mulighed for at tørre hurtigere efter hver kørsel.

Afskrivninger

Løb ledsages altid af at slå fødderne på jorden. Derfor betragtes polstring som en vigtig kvalitet af løbesko, der absorberer disse stød. Moderne producenter bruger forskellige materialer til disse formål i sålesålen: speciel gel, bølgede plastplader, specielt skum.

Når du prøver sneakers, skal du læne dig på dine hæle. Hvis der opnås en fjedrende virkning, har skoen de krævede dæmpende egenskaber.

Pronation

Også når du vælger sneakers, skal du være opmærksom på de anatomiske træk ved foden. Den måde, hvorpå stoppet er placeret, kaldes pronation. Der er tre typer pronation:

- hyperpronation, når underbenet falder indad

- underpronation eller supination, når underbenet kollapser udad

- neutral pronation, når underbenet ikke kollapser og benet er lige.

I tråd med dette producerer moderne virksomheder sneakers. Korrekt monteret fodtøj skal placere atletens niveau.

Det er bedre at købe sko i en specialiseret sportsbutik, hvor du kan kontakte personalet i tilfælde af problemer. Ofte arbejder folk på sådanne steder, der selv løber eller laver andre sportsgrene. De hjælper dig med at finde kvalitetssko.

Anbefalede: