Sådan Vælger Du Løbesko Til Fitness

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du Løbesko Til Fitness
Sådan Vælger Du Løbesko Til Fitness

Video: Sådan Vælger Du Løbesko Til Fitness

Video: Sådan Vælger Du Løbesko Til Fitness
Video: How to Choose Running Shoes for Beginners? 2024, Marts
Anonim

Effektiviteten af fitnessklasser afhænger ikke kun af træningens intensitet eller det korrekte psykologiske humør, men også af sportsbeklædning og især sko. Da en betydelig del af belastningen falder på benene, er det meget vigtigt, at fitness-sneakers er behagelige, ikke komplicerer træning, men tværtimod kun giver glæde.

Sådan vælges løbesko til fitness
Sådan vælges løbesko til fitness

Ligesom i klædeskabet er der flere par sko til forskellige lejligheder - "at gå ud", på kontoret, hver dag, til at gå - så sneakers skal være til forskellige former for fitness.

Løbesko

Under løb udsættes fødderne for en enorm påvirkning, og især hæle, der overlever hundreder af slag på jorden. For at minimere risikoen for skader, når du løber, er det værd at købe specielle løbesko med en dæmpende sål. Desuden skal jo større en persons vægt være, jo mere stødabsorberende elementer skal være. Et andet vigtigt punkt at passe på, når du vælger en løbesko, er holdning.

Hvad er mulighederne for iscenesættelse? Overpronation, når indersiden af foden drejer indad, supination, når hovedparten af vægten overføres til ydersiden af foden, og neutral pronation, når benet forbliver plant. Det er meget simpelt at bestemme din indstilling - se bare på dine afslappede sko og bestem hvilken side af sålen der er slidt mere ud. At vælge en løbesko skal tage højde for pronationen - de skal sætte foden i en neutral position.

Disse anbefalinger er også velegnede, når du vælger sneakers til teamsport forbundet med et højt mobilitetsniveau - tennis, volleyball, fodbold, basketball.

Aerobic sneakers

I modsætning til monotont løb involverer aerobic forskellige typer aktiv fysisk træning. Ankelleddene udsættes for stor stress. Du kan reducere risikoen for skader ved at bruge sneakers med en høj top og en tæt pasform på underbenet. Samtidig skal sneakers være lette og åndbare. Og da de fleste øvelser i aerobic er forbundet med forskellige typer trin, bør støddæmpere ikke kun være i hælområdet, men også på tæerne.

Pilates Sneakers

Yoga, Pilates, body flex hører til de psykofysiske former for fitness, som først og fremmest forudsætter harmonien mellem en persons fysiske, mentale og åndelige komponenter. Disse typer af fitness gøres bedst uden sko. For eksempel udføres de fleste Pilates-øvelser i en særlig Pilates-fodposition, hvor sokkerne er anbragt med knytnæve fra hinanden. Denne position er ret vanskelig at udføre korrekt i sneakers.

Derudover fremmer barfodet træning bedre udførelse af øvelser, der udvikler styrke, balance og fleksibilitet.

Generelle anbefalinger

Uanset hvilken form for fitness du laver, skal løbesko opfylde kvalitetskravene. Sålen på sportssko skal være moderat stiv og elastisk ved fodens bøjning, og materialet skal være naturligt, let og åndbart. Det er bedre at vælge sko med snørebånd - på denne måde kan du justere fikseringens niveau. Det er bedre at købe sneakers om aftenen, når foden bliver lidt større. Tæerne på dine sneakers skal være elastiske. Tryk ned på tåen med din finger. Hvis der er en buler, skal du lægge dem på hylden igen.

Anbefalede: