Sådan Forbereder Du Dig På Dine Løb

Indholdsfortegnelse:

Sådan Forbereder Du Dig På Dine Løb
Sådan Forbereder Du Dig På Dine Løb

Video: Sådan Forbereder Du Dig På Dine Løb

Video: Sådan Forbereder Du Dig På Dine Løb
Video: Sådan forbereder du dig op til halvmarathon 2024, Kan
Anonim

En af de mest budgetmæssige og effektive måder at opretholde en god fysisk form, forebygge hjerte-kar-sygdomme og opretholde tonen i kroppen som helhed er et almindeligt løb. Det kræver imidlertid også en ansvarlig tilgang og noget forberedelse.

hvordan man forbereder sig på et løb
hvordan man forbereder sig på et løb

Udstyr

På trods af at denne type fysisk aktivitet kan tilskrives budgettet uden tøven, kræves der stadig noget udstyr. Disse er først og fremmest gode sko. Løb adskiller sig fra at gå, idet begge ben løftes fra jorden, når de løber. Derfor, når de lander på benene og rygsøjlen, falder en stor belastning, som sportssko af høj kvalitet på en moderat fjedrende sål er designet til at kompensere for.

Derudover er du nødt til at købe let tøj, der ikke begrænser bevægelse, hvilket skal vælges nøjagtigt efter vejret for at få et behageligt løb. I varmt vejr vil det være korte shorts, en T-shirt og et pandebånd, der forhindrer hår i at falde af øjnene.

Ud over alt det ovenstående er der et stort udvalg af højteknologiske løbeudstyr, herunder: skridttæller, puls- og trykføler, speedometer og endda en GPS-navigator.

Forbereder kroppen til stress og opvarmning

Løb, især over lange afstande, er en alvorlig belastning på både muskler og led og på det kardiovaskulære system, så inden du løber, skal du foretage en god opvarmning, der forbereder din krop. Løb er universel i den forstand, at alle muskler er involveret i løbeprocessen, startende med skulderbæltets muskler og slutter med lægmusklerne, så alle skal opvarmes. De vigtigste øvelser, der udgør den klassiske opvarmning:

1) Cirkulær rotation af hovedet med uret og mod uret;

2) Sving hænder, kroppen vipper i forskellige retninger;

3) Opvarm hofte-, knæleddene såvel som at vippe på tæerne for at varme op i ankelleddene;

4) Squats (uden at løfte dine hæle fra jorden)

Selvfølgelig gives kun grundlæggende øvelser her, og enhver atlet kan diversificere dette program. Den eneste ting at huske er, at alle opvarmningsøvelser skal være dynamiske, aktive, fordi dit mål før et løb er at varme op ordentligt.

Hvad skal du være forsigtig med?

For at undgå helbredsproblemer, mens du løber, skal du overvåge dit velbefindende. Hvis du føler dig svimmel, ledsmerter, kvalme, skal du stoppe med at køre med det samme! For at undgå sådanne overskridelser skal princippet om en gradvis stigning i belastningen overholdes, så i den første uge vil det være tilstrækkeligt at løbe ikke mere end 1 kilometer, i den anden - en og en halv kilometer osv.

Derudover skal du overveje vejrforholdene. Du er sandsynligvis stødt på entusiaster, der forkynder en masochistisk tilgang til fysisk aktivitet, insisterer på behovet for at løbe, uanset sne, regn og andre vejrproblemer. Det er overflødigt at sige, at det at løbe i sneen uden at være grundigt isoleret, uundgåeligt bliver syg.

Anbefalede: