Hvad Er Stavgang

Hvad Er Stavgang
Hvad Er Stavgang

Video: Hvad Er Stavgang

Video: Hvad Er Stavgang
Video: Hvad er WE WALK 2024, Kan
Anonim

Nordic pole walking er en unik form for fitness, oprindeligt udviklet til træning og rehabilitering af skiløbere. Når man går med pinde, er næsten alle kroppens muskler involveret, så det betragtes som effektivt som at løbe, men det skader ikke leddene.

Hvad er stavgang
Hvad er stavgang

Skandinavisk vandring dukkede op i Finland for næsten 80 år siden, men begyndte først at nyde popularitet i 80'erne i det sidste århundrede. Fra Skandinavien har denne sport spredt sig næsten over hele planeten og vundet millioner af fans.

Inden du går i gang med en usædvanlig type vandring, skal du finde det rigtige sted at træne. Det kan være en park, skov eller firkant. Hovedbetingelsen er kun frisk luft omkring. At gå med pinde er mest gavnligt, hvis undervisningen holdes i ujævnt terræn.

Det næste vigtige punkt er stavstav. De skal købes med fokus på deres højde ganget med 0, 68. Det skal huskes, at stængerne skal være designet specielt til stavgang og ikke til skiløb eller trekking. For ikke at beskadige leddene i hænderne skal du købe pinde med kulfiber i sammensætningen, da dette materiale har evnen til at dæmpe, hvilket gør pindene ikke kun sikre og pålidelige, men også holdbare.

Skandinavisk vandring er praktisk, fordi denne sport er velegnet til enhver tid på året, det vigtigste er at vælge det rigtige tøj. Det skal være behageligt, åndbart og ikke begrænse bevægelse. Den samme regel gælder for sko.

For at undervisningen skal være effektiv, skal du mestre den skandinaviske gåteknik. Det ligner en ski: skiftende trin - højre arm og venstre ben og omvendt. Foden skal altid rulle fra hæl til tå, bevægelser skal være glatte. Kronen skal strække sig opad, så ryggen altid er så lige som muligt.

Stanggang er en god mulighed for dem, der ønsker at komme i form uden udmattende træning. Dette er naturlige bevægelser for kroppen, så der kræves ingen indledende forberedelse. Du kan starte med små gåture, nyde dem og prøve ikke at bringe dig selv til udmattelse, så vil gå gradvist blive en vane, klasser bliver regelmæssige og lange.

Anbefalede: