Hvem Har Det Stærkeste Skud I Hockey

Indholdsfortegnelse:

Hvem Har Det Stærkeste Skud I Hockey
Hvem Har Det Stærkeste Skud I Hockey

Video: Hvem Har Det Stærkeste Skud I Hockey

Video: Hvem Har Det Stærkeste Skud I Hockey
Video: 1, 2, 3 серии, юмористического сериала для подростков - "Хочу в Париж". 2024, Kan
Anonim

Mange spillere er berømte for deres kraftige kast - "klik" i den nordamerikanske NHL (National Hockey League) og den russisk-europæiske KHL (Continental Hockey League). Men kun en særlig enhed og konkurrencer i All-Star Games, der finder sted en gang om året, kan afsløre ejeren af det stærkeste kast. De nuværende rekordindehavere, der hver stolt kaldes "verden", er den slovakiske Zdeno Hara og den russiske Alexander Ryazantsev.

Ejeren af verdens mest magtfulde hockeyspil er den russiske Alexander Ryazantsev
Ejeren af verdens mest magtfulde hockeyspil er den russiske Alexander Ryazantsev

"Star" konkurrence

All-star kampe i deres nuværende format dukkede op i 1948. Fødestedet for sådanne showkampe var Nordamerika, NHL. Siden 1990 begyndte spillet af landsholdene på to konferencer i National Hockey League, "West" og "East", at blive fortyndet med forskellige individuelle konkurrencer. Inklusiv det stærkeste kast, hvis mester bestemmes af en speciel enhed. Den første vinder var Al Iafraty, en amerikansk forsvarer fra Toronto Maple Leafs i Canada, der lancerede pucken ved 96 mph (154,49 kilometer i timen).

Tre år senere satte Ayefrati en rekord, der varede 17 år - 169, 3 km / t. Dette resultat blev kun forbedret af den nuværende eneste leder - kaptajnen på forsvareren "Boston Bruins" Zdeno Hara, der vandt fem konkurrencer i træk (2010-2014). Den seneste præstation af det slovakiske landsholdsforsvarer med en højde på 206 centimeter var et skud i All-Star 2012-spillet. Resultatet af Khara, vist med enheden - 175, 1 km / t - blev anerkendt af NHL som en ny verdensrekord.

Den første "stjerneweekend" i Kontinental Hockey League fandt sted i 2009 på Den Røde Plads i Moskva. Og ligaens debutkonkurrence om mestrene for det mest kraftfulde klik fandt sted næste sæson i Minsk. Det sluttede med sejren fra forsvareren af Moskva "Dynamo" og det tjekkiske landshold Karel Rakhunek, der kastede pucken med en hastighed på 165, 28 km / t. Halvanden år senere døde Rakhunek i et flystyrt sammen med andre spillere fra Yaroslavl Lokomotiv, der fløj til spillet lige i Minsk …

Højhastigheds "bilist"

I de sidste fire sæsoner har to russiske forsvarere, Denis Kulyash og Alexander Ryazantsev, været lederne af KHL med hensyn til kastekraft. Formelt er denne korrespondance rivalisering stadig uafgjort, da Kulyash vandt iskonkurrencerne i 2011 og 2014, og Ryazantsev udmærkede sig i 2012 og 2013. Men rekordskuddet, der trods protester fra NHL også betragtes som en verdenspræstation, hører til sidstnævnte.

Det skete i All-Star Game, der fandt sted den 21. januar 2012, da en spiller fra Yekaterinburg Avtomobilist i et yderligere forsøg kastede pucken med en hastighed på 183,67 km / t. Alexander Ryazantsev, som allerede var flyttet til Severstal i Cherepovets på det tidspunkt, vandt sejren næste sæson med et meget lavere resultat. Enheden registrerede puckens flyvehastighed på omkring 170,67 km / t. Kast af Denis Kulyash, der spillede henholdsvis for Kazan "Ak Bars" og Omsk "Avangard": 2011 - 177, 58 km / t; 2014 - 162, 2.

Ifølge eksperter kan det faktum, at forsvarerne er ejere af de mest kraftfulde skud i verdenshockeyhistorien, ikke kaldes en ulykke. Som regel bag hovedangrebslinjen og ofte i modsætning til fremadgående uden at modtage aktiv fysisk modstand har Kulyash, Ryazantsev og andre mulighed for roligt at vælge en position og sigte. Derefter ramte de pucken så hårdt som muligt med et mægtigt sving og forsøgte ikke at røre ved isen.

Historikere og statistikere fra nordamerikansk ishockey og NHL hævder imidlertid, at det stærkeste skud i verden blev taget af angriberen for mange år siden. Vi taler om den legendariske angriber "Chicago Black Hawks" og det canadiske landshold i 1960'erne og 70'erne Bobby Halle, der på en eller anden måde sendte pucken i mål med en hastighed på 190,4 km / t. Men da dette ikke skete i All-Star Game, er det heller ikke en fast rekord. Og Hull selv insisterede heller ikke på en anden titel.

Moskovitisk Ryazantsev

I modsætning til den canadiske Bobby Hull, der spillede 1182 kampe i NHL, tilbragte Alexander Ryazantsev, der blev født den 15. marts 1980 i Moskva, ikke et minut i den stærkeste liga i verden. Selvom han engang blev betragtet som en af de mest lovende unge forsvarere af russisk og verdenshockey, blev han i 1998 valgt i Colorado Avalanche-udkastet. Derefter forsøgte han at bryde ind i Colorado's hovedhold i flere sæsoner i de nordamerikanske hold i de lavere ligaer.

Titlerne på den første "pind" på Ryazantsevs planet er også værd at respektere, såsom bronzemedaljen ved verdensmesterskabet i 2005 som en del af det russiske landshold, vinderen af verdensmesterskabet i ungdommen i 1999, den bedste forsvarsspiller og sølvet medaljevinder i den samme 2000-turnering, vinderen af Europamesterskabet i 2006. Efter at have startet sin spillekarriere i 1996 i Moskva "Spartak", spillede Alexander senere i yderligere 13 klubber, hvoraf ti var russiske. Hans sidste hold er Neftekhimik fra Nizhnekamsk.

Anbefalede: