Hvem Har Modtaget Flest Priser Ved OL

Indholdsfortegnelse:

Hvem Har Modtaget Flest Priser Ved OL
Hvem Har Modtaget Flest Priser Ved OL

Video: Hvem Har Modtaget Flest Priser Ved OL

Video: Hvem Har Modtaget Flest Priser Ved OL
Video: Tim Morozov. ЭГФ на практике: дом ведьмы | EVP in practice 2023, December
Anonim

OL er en særlig begivenhed i enhver atletes liv, og den olympiske pris repræsenterer for ham den højeste anerkendelse af sportslige præstationer. På samme tid lykkedes det kun nogle få at vinde flere olympiske medaljer.

Hvem har modtaget flest priser ved OL
Hvem har modtaget flest priser ved OL

Verdensrekord for medaljer

Den absolutte verdensrekord for antallet af olympiske medaljer blev sat for nylig - i 2012 under de olympiske lege i London, hovedstaden i Storbritannien. Dette blev gjort af den 27-årige amerikanske atlet Michael Phelps, der konkurrerede i svømningskategorien.

For at blive den absolutte rekordindehaver for denne indikator fik Michael lov til at deltage i fire OL. De deltog først i de olympiske lege i 2000: så blev de afholdt i Sydney, og Michael selv var da kun 15 år gammel, hvilket gjorde ham til en af de yngste svømmere på det amerikanske hold i de sidste næsten 70 år. Dette OL viste sig imidlertid for den unge atlet at være mere en træning på vej til fremtidige priser: i Sydney modtog han ikke en eneste medalje, da det bedste resultat, han formåede at opnå, var den femte position i sommerfuglens svømmekonkurrence på 200 meter afstand.

For anden gang forsøgte Phelps at vinde den olympiske pris i 2004 under OL, der blev afholdt i Athen. På dette tidspunkt var han allerede blevet en mere seriøs atlet, hvilket ikke var langsomt at påvirke hans resultater: i løbet af disse spil modtog han 6 guld- og 2 bronzemedaljer. En reel triumf for ham var imidlertid OL i Beijing, der fandt sted i 2008: så vandt han 8 medaljer af højeste standard efter at have modtaget dem i alle discipliner, hvor han deltog.

I 2012 modtog han i alt 6 priser, hvoraf 4 var guld og 2 sølv. Således blev det samlede antal medaljer modtaget af Michael Phelps under milepæle i OL, hvor han deltog, 22, hvilket blev en absolut verdensrekord. En anden rekord, som Phelps har sat, er at 18 af disse medaljer er guld: ingen har nogensinde opnået dette tal før. Derefter meddelte svømmeren afslutningen på sin olympiske karriere.

Tidligere rekord

Som et resultat af hans strålende præstationer formåede Michael Phelps også at slå den tidligere verdensrekord for det samlede antal olympiske priser, som ingen har været i stand til at gøre i 48 år. Det tilhørte den sovjetiske gymnast Larisa Latynina, der vandt 18 priser af forskellige trosretninger og deltog i tre olympiske lege i 1956, 1960 og 1964. På samme tid blev Larisa Latynina olympisk mester ni gange; af det resterende antal medaljer var fem sølv og fire bronze.

Anbefalede: