Historien Om Curlingens Fremkomst Og Udvikling

Indholdsfortegnelse:

Historien Om Curlingens Fremkomst Og Udvikling
Historien Om Curlingens Fremkomst Og Udvikling

Video: Historien Om Curlingens Fremkomst Og Udvikling

Video: Hør Frederikke Egels historie + indblik i at være selvstændig 2022, December
Anonim

Curling er en olympisk sport. De sidste par vinter-OL (siden 1998) er traditionelt vært for mesterskaber for både kvinder og mænds nationale curlinghold. Men for mange beboere i det post-sovjetiske rum virker dette spil stadig mærkeligt. Og få mennesker ved, at dens oprindelses historie går tilbage til middelalderen.

Historien om curlingens fremkomst og udvikling
Historien om curlingens fremkomst og udvikling

Den første omtale af curling

Curlingens hjemland er Skotland. Den tidligste krønike, der nævnes om curling, findes i Paisley Abbey's klosterbøger, dateret 1541. Forresten er curling et verbalt substantiv afledt af det skotske verbum curl, som kan oversættes som "twist" og "twist". Dette ord afspejler meget nøjagtigt de særlige træk ved bevægelse af sten (nemlig de såkaldte skaller i dette spil) på isen.

Snart vises omtale af en lignende sjov i Holland. Kun i Holland blev dette spil ikke kaldt "curling", men "icestock". Det menes, at det berømte maleri af Pieter Brueghel "Hunters in the Snow" skildrer folk, der spiller nøjagtigt isbestanden.

Billede
Billede

Fra det første curler-samfund til ensartede regler

Det første samfund af curling-spillere dukkede op i den skotske by Killsight. Officielt blev dette samfund registreret i 1716. Og så blev der i det attende århundrede oprettet over 50 lokale curlingklubber.

Det skal bemærkes, at på det tidspunkt ikke var nogen ensartet størrelse på legepladser, kunne skaller også variere i størrelse. Og derfor kunne de gamle krøllere ikke kun stole på deres strategi og erfaring, meget afhænger af held.

Ofte blev der brugt almindelige sten til spillet, hvilket syntes passende for spillerne. Der er beviser for, at væverne i byen Darwell spillede curling med massive sten synke, som blev brugt i vævemaskiner (disse synke var gode, fordi de havde et meget praktisk aftageligt håndtag).

I 1838 blev "Main Curling Club of Caledonia" oprettet i Edinburgh. Denne organisation har gjort meget for at udvikle og popularisere curling som en sportsdisciplin. Det var i "Main Curling Club of Caledonia", at spillereglerne og spillerumets størrelse blev forbedret og bragt til en enkelt model, den officielle vægt (19, 96 kg) og dimensioner (diameter - 29, 2 centimeter, højde - 11, 4 centimeter) blev etableret sten.

Billede
Billede

Curling historie i Rusland

Dette skotske spil blev bragt til det russiske imperium af britiske diplomater. I 1873 fandt en krøllekamp sted i Moskva for første gang - mellem personalet på den britiske ambassade og deres tyske kolleger. Flere år senere dukkede fans af dette spil op i Skt. Petersborg.

Billede
Billede

Med udbruddet af første verdenskrig blev curling glemt i vores land i næsten firs år - indtil 1991. Men i dag udvikler denne sport sig ganske aktivt i Den Russiske Føderation. Dette fremgår især af det faktum, at det russiske kvindelige hold er blandt de stærkeste på planeten - det indtager 4. pladsen i WCF (World Curling Federation).

Populær af emne.