Historien Om De Olympiske Symboler I Sochi-2014

Indholdsfortegnelse:

Historien Om De Olympiske Symboler I Sochi-2014
Historien Om De Olympiske Symboler I Sochi-2014
Video: Historien Om De Olympiske Symboler I Sochi-2014
Video: Церемония закрытия зимних Олимпийских игр в Сочи 2014 | # Sochi365 2023, Februar
Anonim

Maskotterne til de olympiske vinterlege, der finder sted i byen Sochi, blev valgt den 26. februar 2011 under den endelige afstemning om den første tv-kanal. Det var seerne, der besluttede skæbnen for de første tre steder. Og før det fandt en mellemliggende udvælgelsesfase sted. Millioner af russiske borgere deltog i en livlig diskussion om, hvilken maskot der ville være bedst egnet til Sochi-OL.

Historien om de olympiske symboler i Sochi-2014
Historien om de olympiske symboler i Sochi-2014

Den hårde vej til at sejre

Beboere i Sochi tilbage i 2008, længe før annonceringen af ​​den all-russiske konkurrence, havde allerede taget deres valg. De kunne virkelig godt lide det arbejde, som den yaroslaviske kunstner Olga Belyaeva skildrede en sortehavsflaskedåse på ski. Mange russere delte imidlertid ikke deres mening og troede med rimelighed, at delfinen ikke kan være et symbol på vinter- eller vintersport.

Den 1. september 2010 blev All-Russian Olympiad-maskotkonkurrencen officielt annonceret. Om få måneder modtog hans organisationskomite over 24 tusind værker sendt fra bogstaveligt talt hele Rusland. Vores folks talent har fuldt ud manifesteret sig. En lang række maskotter er blevet oprettet, herunder fantastiske levende væsner og abstrakte kompositioner. Ekspertjuryen havde svært ved det. Desuden adskiller medlemmernes mening undertiden sig fra de besøgende på webstedet Talisman Sochi-2014. Så for eksempel var den ubestridte leder af publikums sympati arbejdet med den moskovitiske E. Zhgun - maskotten "Zoich", der skildrer en halefri padde.

Ekspertjuryen under ledelse af Konstantin Ernst inkluderede imidlertid ikke Zoich på listen over finalister, der blev annonceret den 21. december 2010. Den samme skæbne blev den anden mest populære version af maskotten - "Vanter".

"Selvafvisning" af julemanden

11 varianter af maskotter til de Olympiske lege og 3 varianter til de paralympiske lege fik lov til den endelige afstemning. Imidlertid blev maskoten Santa Claus, oprettet af repræsentanter for turistbranchen med støtte fra Vologda Oblast-administrationen, udelukket fra listen over finalister. Faktum er, at OL til maskot bliver ejendom for Den Internationale Olympiske Komité. Men julemanden er et af Ruslands symboler (omend uofficielt). Af en eller anden grund blev denne omstændighed ikke taget i betragtning tidligere.

Næsten halvanden million seere deltog i afstemningen. 28, 2% af stemmerne blev modtaget af Leoparden, oprettet af Vadim Pak fra Nakhodka, 18, 3% - af den hvide bjørn, af Oleg Serdechny fra Sochi, og 16, 4% - af Bunny, skabelsen af ​​Sylvia Petrova fra Chuvash landsbyen Novoye Buyanovo.

Ray og Snowflake blev maskoterne til de paralympiske spil.

Populær af emne.