Alternative Symboler På OL I Sochi

Indholdsfortegnelse:

Alternative Symboler På OL I Sochi
Alternative Symboler På OL I Sochi

Video: Alternative Symboler På OL I Sochi

Video: Alternative Symboler På OL I Sochi
Video: Гимн России Открытие Олимпиады Сочи 2014 2024, September
Anonim

Valget af maskot til de olympiske lege i 2014 i Sochi begyndte tilbage i 2008 med en uofficiel stemme af beboerne i Sochi. I 2010 blev der afholdt en hel-russisk afstemning, hvor de officielle maskotter blev godkendt. Samtidig stoppede indbyggerne i Rusland ikke med at oprette alternative versioner af OL-symbolerne, hvoraf nogle også blev meget populære.

Alternative symboler på Sochi-OL
Alternative symboler på Sochi-OL

Valg af maskot

I 2008 valgte beboerne i Sochi også Sortehavsdelfinen på ski som en maskot, designet af kunstneren Olga Belyaeva. Delfinen blev ikke godkendt som et officielt symbol, da russerne besluttede, at den ikke kunne repræsentere vinter-OL.

I september 2010 startede den officielle all-russiske konkurrence om maskotterne i Sochi-OL. Mere end 24 tusind værker fra hele Rusland kom til organisationskomiteens adresse. Folk nærmede sig skabelsen af talisman kreativt og endda med en hel del humor. Folkets favoritter opstod straks, inklusive maskotten Zoich fra Evgeny Zhgun fra Moskva i form af en halefri padde. Vanter er ikke blevet mindre populære.

En kort skandale opstod, da deltagerne i konkurrencen forsøgte at promovere satiriske billeder via Internettet og ved forskellige udstillinger, idet de russiske myndigheder blev udsat for svindel og storskala underslæb af budgetmidler under opførelsen af olympiske faciliteter. Men hændelsen blev hurtigt dæmpet op.

Juryens afgørelse

Ekspertjuryen inkluderede ikke abstrakte karakterer og karikaturtegninger på listen over finalister, idet de foretrak mere seriøse, men samtidig lyse og iøjnefaldende karakterer. I ganske lang tid har der været debatter om, hvorvidt det er værd at godkende billedet af julemanden som kandidat til talismaner, hvis forfattere er arbejdere i turistsektoren fra Volgograd. Som et resultat blev han udelukket fra listen over ansøgere, da OL-maskot efter valget skulle blive den internationale olympiske komités ejendom. Ded Moroz er et veletableret symbol på Rusland og russiske traditioner.

10 kandidater til de olympiske lege maskotter og 3 kandidater til de paralympiske lege deltog i den endelige afstemning. Omkring en og en halv million seere afgav deres stemmer for maskoten til fremtidige spil. Mere end 28% af stemmerne blev modtaget af Snow Leopard eller Leopard. 18% af stemmerne blev givet til den hvide bjørn, og 16% blev modtaget af kaninen. Således besluttede juryen at vælge alle tre karakterer som de officielle maskotter til de Olympiske lege. Arrangørerne glemte ikke de paralympiske lege. Snowflake og Ray blev deres talismaner.

Anbefalede: