Symboler For De Olympiske Lege

Symboler For De Olympiske Lege
Symboler For De Olympiske Lege

Video: Symboler For De Olympiske Lege

Video: Symboler For De Olympiske Lege
Video: De Antikke Olympiske Lege 2023, Juni
Anonim

De Olympiske Lege har deres egne symboler, det vil sige de attributter, der kun er iboende i disse konkurrencer. Deres mål er at popularisere ideen om OL. Enhver kommerciel brug af symbolerne er forbudt. Symbolerne er: det olympiske flag, emblem, medaljer, hymne, ed, ild, slogan, olivengren, talismaner, fyrværkeri.

Symboler for de Olympiske lege
Symboler for de Olympiske lege

Flagget ligner en rektangulær hvid klud med det olympiske emblem broderet på. Det første flag blev brugt fra 1920 til 1988 og opbevares nu på det olympiske museum i Lausanne.

Emblemet består af fem sammenflettede flerfarvede ringe. Tre ringe er i øverste række, to i nederste række. De symboliserer enhed af de fem kontinenter på jorden.

De atleter, der tager første, anden og tredje plads, tildeles guld-, sølv- og bronzemedaljer fra De Olympiske Lege. I teamsport tildeles de samme medaljer til alle medlemmer af de hold, der tager præmiepallen.

OL-hymnen udføres ved åbningsceremonien for spillene, deres afslutning såvel som i nogle andre specielt specificerede tilfælde.

Ed udstedes skiftevis på vegne af atleterne og på dommernes vegne. Atleter forpligter sig højtideligt til at kæmpe ærligt uden at ty til ulovlige tricks. Dommerne lover derfor at evaluere atleternes præstationer objektivt og upartisk.

Den olympiske flamme tændes i Grækenland på det gamle Olympias territorium. Derefter føres den (ved hjælp af en særlig fakkel) med stafetløb til OL-lokalet. Efter den højtidelige ceremoni bruges denne fakkel til at tænde ilden i en speciel tank - den "olympiske skål". Fra dette tidspunkt betragtes spillene som åbne. Efter afslutningen af OL er koppen slukket, hvilket er et symbol på afslutningen på spillet.

Sloganet for de olympiske lege er udtrykket Citius, Altius, Fortius, som på latin betyder "hurtigere, højere, stærkere." Sloganet blev godkendt i 1894 og blev først brugt i 1924.

En olivengren præsenteres for vinderen sammen med en guldmedalje. Dette er et meget ungt symbol, det blev taget i brug ved OL i Athen i 2004.

OL til maskot vælges af værtslandet. Det kan være en slags lokalt dyr eller andet billede.

Nå, den olympiske hilsen (høj kaste af højre hånd) efter 2. verdenskrig bruges ikke på grund af ligheden med nazistens hilsen.

Populær af emne.