Hvordan Var OL I 1968 I Mexico City

Hvordan Var OL I 1968 I Mexico City
Hvordan Var OL I 1968 I Mexico City
Video: Hvordan Var OL I 1968 I Mexico City
Video: Bob Beamon's World Record Long Jump - 1968 Olympics 2023, Februar
Anonim

I 1968 blev de olympiske sommerlege for første gang i deres historie afholdt i Mexico, mere præcist, i hovedstaden i staten Mexico City. Før det var kun USA vært for OL på det amerikanske kontinent. Disse konkurrencer gik i historien ikke kun på grund af sport, men også på grund af de sociale og politiske begivenheder omkring spillene.

Hvordan var OL i 1968 i Mexico City
Hvordan var OL i 1968 i Mexico City

Atleter fra 112 lande deltog i de olympiske lege i Mexico City. Antallet af deltagere er steget markant på grund af proklamationen af ​​mange afrikanske staters uafhængighed.

Den første plads i den uofficielle medaljestilling blev indtaget af USA. Traditionelt viste holdet af amerikanske atleter sig at være stærkt. Både kvinder og mænd har vundet flere løbe- og springmedaljer til deres landshold. Svømmere i dette land klarede sig også godt.

Sovjetunionen blev nummer to, kun få medaljer bagud. Sovjetiske atleter var førende inden for gymnastik, boksning og vægtløftning. Herre- og kvindernes sovjetiske volleyballhold modtog også guld.

Tredjepladsen blev til sportseksperters overraskelse overtaget af Japan. Den økonomiske udvikling i denne stat efter Anden Verdenskrig havde en positiv indvirkning på populariseringen af ​​sport. Japanerne viste deres succes i maraton såvel som i volleyball - både kvinder og herrehold blev sølvmedaljer.

Mexico City Olympiske Lege er blevet berømte for deres mange protester. Mexicanske ungdomsbevægelser har iværksat gadedemonstrationer, der kræver styrtestyring. De valgte OL-perioden til dette for at tiltrække det internationale samfunds maksimale opmærksomhed over for de mexicanske myndigheders politik.

Nogle atleter har deltaget i individuelle politiske aktioner. For eksempel afholdt to amerikanske sorte atleter lige ved prisoverrækkelsen en protest mod forskelsbehandling af den sorte befolkning i USA. Dette var en overtrædelse af rækkefølgen af ​​spillene, som endte med diskvalifikation for dem allerede hjemme.

Samtidig talte den tjekkoslovakiske gymnast Vera Chaslavska også imod Sovjetunionen ved prisoverrækkelsen, især dens invasion af Tjekkoslovakiet. Dette viste sig at være afslutningen på hendes sportskarriere.

Populær af emne.