Hvordan Var OL I 1968 I Grenoble

Hvordan Var OL I 1968 I Grenoble
Hvordan Var OL I 1968 I Grenoble

Video: Hvordan Var OL I 1968 I Grenoble

Video: OL 1968 2022, December
Anonim

I 1968 blev vinter-OL afholdt i den franske by Grenoble. Sapporo, Lake Placid, Oslo, Lahti og Calgary hævdede at være vært for legene. Charles de Gaulle, Frankrigs præsident, havde stor indflydelse på afstemningen af ​​IOC-medlemmerne.

Hvordan var OL i 1968 i Grenoble
Hvordan var OL i 1968 i Grenoble

Vinterlegene i 1968 var de første konkurrencer, der introducerede lægemiddelkontrol. For første gang blev begivenhederne i Grenoble set af seere over hele verden via tv-udsendelser i farver. Her blev der også anvendt en ny teknologi til at skabe et isdække, som positivt påvirkede atleternes resultater.

Den 6. februar, ved åbningsceremonien ved OL i Grenoble, var Charles de Gaulle æresgæst, der holdt en indbydende tale. Afslutningen fandt sted den 18. februar på Lediguire Stadium.

35 sæt medaljer blev spillet i 10 sportsgrene mellem 1158 atleter, herunder 211 kvinder. Konkurrenceprogrammet omfattede mænds skiskydningsstafet, hvor sovjetiske skiskyttere Alexei Tikhonov, Nikolai Puzanov, Viktor Mamatov og Vladimir Gundartsev blev vinderne.

Debutanterne ved OL i 1968 var hold fra Marokko og DDR. Desværre blev de første forestillinger for DDR-holdet overskygget af en skandale: tyskerne viste de bedste resultater, men blev diskvalificeret på grund af manglen på deres sportsudstyr til de teknologiske krav.

Problemerne var ikke kun hos tyske atleter. Vinteren i Frankrig var varm - køleenhederne kunne simpelthen ikke klare levering af bob- og rodspor. Som et resultat blev læseplanen for disse discipliner reduceret.

De fleste medaljer blev vundet af Jean-Claude Killy, vært for OL. På grund af hans guld i slalom, kæmpe slalom og ned ad bakke. En høj skandale var forbundet med hans navn. Hans rival Karl Schranz havde mulighed for at passere banen for anden gang, men til sidst blev han helt fjernet fra konkurrencen.

Blandt landene blev Norge mester i holdbegivenheden med 6 guld, samme antal sølv og to bronze. Atleter fra USSR ved vinter-OL i Grenoble blev nummer to med 5 guld-, sølv- og 3 bronzemedaljer. Den vindende række på 3 Olympiader, der blev vundet i træk, blev afbrudt. Spillets værter blev den tredje med 4 guld-, 3 sølv- og 2 bronzemedaljer.

Populær af emne.