Vinter-OL 1968 I Grenoble

Vinter-OL 1968 I Grenoble
Vinter-OL 1968 I Grenoble
Anonim

Den Internationale Olympiske Komité har besluttet at være vært for de olympiske vinterlege i Grenoble. Denne by blev den anden by i Frankrig efter Chamonix til at være vært for vintersportbegivenheder på dette niveau.

Vinter-OL 1968 i Grenoble
Vinter-OL 1968 i Grenoble

Vinter-OL 1968 var et vandskel i sporten. Den vigtigste innovation blev introduceret - dopingtesten. Det vides, at de første stoffer, der påvirker atletisk præstation, eksisterede og kunne bruges allerede før Anden Verdenskrig. Farmakologiens succes efter krigen kan gøre OL til en konkurrence for læger med ekstremt ubehagelige konsekvenser for atleter. Derefter blev dopingtest forbedret efter opfindelsen af ​​nye forbudte stoffer.

Repræsentanter for 37 hold ankom til Grenoble. For første gang kunne man se to separate grupper af tyske atleter ved spillet - fra DDR og fra FRG. Også sportsfolk fra Marokko kom til spilene for første gang. Atleterne i dette land blev de eneste repræsentanter for det afrikanske kontinent ved spillene.

Norge tog førstepladsen i den uofficielle rangordning af lande med hensyn til antallet af medaljer. Sovjetunionen halter bag hende med kun én pris. Guld blev tildelt det sovjetiske hockeyhold såvel som skiskytterholdet. Høje resultater, som tidligere Olympiader, blev vist af kunstløbere fra Sovjetunionen. Guld blev vundet af et par Lyudmila Belousova og Oleg Protopopov og sølv - Tatiana Zhuk og Alexander Gorelik.

Tredjepladsen gik til vært for konkurrencen - Frankrig. Den virkelige stjerne på det franske landshold var skiløberen Jean-Claude Killy, der vandt 3 guldmedaljer.

USA kom ud med temmelig beskedne resultater og sluttede kun på 9. pladsen. Den eneste guldmedalje for landsholdet blev vundet af kunstløber Peggy Fleming. En anden skater, Tim Wood, blev sølvmedalje. Amerikanske skatere modtog også flere medaljer.

De Olympiske Lege var ikke uden skandaler. Især på grund af overtrædelse af konkurrencereglerne blev 4 slæder fra DDR diskvalificeret, hvoraf 3 tidligere havde indtaget førende positioner i finalen i konkurrencen.

Populær af emne.