Tennis Som En Sport

Indholdsfortegnelse:

Tennis Som En Sport
Tennis Som En Sport

Video: Tennis Som En Sport

Video: Tennis Som En Sport
Video: Теннис от первого лица | First person tennis | 25.09.2021 Игра на счёт (4-6, 6-1). 2023, Juni
Anonim

En af de mest spektakulære og smukkeste sportsgrene er tennis, som er så navngivet i modsætning til bordtennis. Dens historie går tilbage til det 16. århundrede, hvor kun adelige mennesker spillede tennis. Denne sport har ændret sig, udviklet sig og til sidst overlevet i den form, som den er kendt nu.

Tennis som en sport
Tennis som en sport

Instruktioner

Trin 1

Tennis giver et bestemt område til spillet - banen. Det er en rektangulær flad overflade med markeringer påført. Sidstnævnte angiver de bageste og sidelinier, bag hvilke spillere kan bevæge sig, men bolden kan ikke gå uden for grænserne. Desuden anses de ydre grænser for linjerne for at være uden for stedet, dvs. under et rally kan bolden ramme linjen. Der er et net strakt over hele banens bredde midt på banen. Servicelinjer eller zoner er også markeret, som inkluderer plads 7 yards (eller 6,40 m) fra nettet. Afhængigt af den side, hvorfra tjenesten foretages, skal afspilleren komme ind i højre eller venstre servicezone. Enkelts banedimensioner er 26 x 9 yards (23,77 x 8,23 m). For dobbelt er bredden på banen forøget til 12 yards (eller 10,97 m).

Trin 2

Overflader på banerne kan være forskellige: græs, snavs, hårdt, syntetisk, tæppe. Ingen domstole har nogen fordele, derfor afholdes endda professionelle turneringer med prestigefyldt status på forskellige typer overflader. Spillets taktik afhænger af sidstnævnte, da parametrene for bolden rebound og spillerens bevægelseshastighed er forskellige på forskellige overflader. Atleten sammen med træneren forbereder sig på den kommende turnering under hensyntagen til domstolens dækning.

Trin 3

Også til tennis leveres specialudstyr - en ketcher og en bold. Ketsjeren er repræsenteret af et håndtag, der bliver til en afrundet kant med strenge. Det er den snoede overflade, atleten rammer bolden. Tennisracketstrenge kan være kunstige eller naturlige. Og i dag er førstnævnte på ingen måde ringere end sidstnævnte i kvalitet. Graden af strengspænding kan være forskellig, hvilket bestemmer den lette kontrol af boldflyvningen og slagets kraft. Fremragende atleter bruger skræddersyede ketsjere. Begynder atleter og amatører køber færdige. Ketsjeparametre (håndtagslængde, fælgstørrelse, antal strenge) er reguleret af International Tennis Federation.

Trin 4

En tennisbold er normalt en gul hule bold af gummi. Det kan også være hvidt, men ved større turneringer, der vises på fjernsynet, bruges lysegul som den mest synlige farve, når den filmes. Elskere kan lege med bolde i andre lyse farver. Toppen af tennisbolden er dækket af filt, som giver den visse aerodynamiske egenskaber. Parametrene for dette udstyr (vægt, størrelse, grad af deformation) bestemmes også af tennisforbundet.

Trin 5

Reglerne foreskriver tilstedeværelse af to spillere (eller to hold) på banen på modsatte sider af nettet. En af spillerne i det ene spil betragtes som serveren, og den anden er modtageren. Serveringen udføres til den angivne zone, med et vellykket forsøg begynder rallyet. Hvis forsøget mislykkes, sætter spilleren bolden i spil igen. Hvis der er to servicefejl, tildeles modstanderen et point. Under rallyet må bolden på siden af en af spillerne ikke falde på banen mere end en gang: spilleren kan enten ramme den bold, der sprang ned fra jorden, eller spille den i luften (uden at vente på, at den hopper af jorden). Hvis spilleren laver en fejl, mister han et point, og modstanderen vinder det følgelig. Kampen bedømmes af dommeren på tårnet, han kan få hjælp af sidedommerne Siden 2006 er Hawk-Eye elektronisk dommersystem blevet brugt til at eliminere menneskelige fejl.

Trin 6

En tenniskamp er opdelt i sæt og sæt i spil. I sidstnævnte skal du vinde 4 point (et point - 15, to point - 30, tre - 40, fire - spil). Forskellen i point mellem modstanderne skal være mere end to, dvs.hvis scoren er jævn, fortsætter spillet, indtil en af spillerne har to point mere. Den spiller, der vinder 6 spil først, anses for at have vundet sættet. Men forskellen i spil skal også være mere end to (maksimum score er 7-5). Hvis kampresultatet er 6-6, spilles et ekstra sæt - en tie-break (op til 7 point med en forskel mellem spillerne på mere end to point). Kampe spilles i 3 eller 5 sæt, hvilket bestemmes af konkurrencereglerne. Derfor skal en spiller vinde enten 2 ud af 3 eller 3 ud af 5 sæt for at vinde kampen.

Populær af emne.