Fodtaske Som En Sport

Fodtaske Som En Sport
Fodtaske Som En Sport

Video: Fodtaske Som En Sport

Video: Fodtaske Som En Sport
Video: CD Funk TJS Torcida Jovem do Sport 2024, Kan
Anonim

Fremkomsten af fodtaske går tilbage til 70'erne i det XX århundrede. Det opstod, kan man sige, næsten ved et uheld. John Stahlberger fra Oregon, USA, brugte oprindeligt bare en lille fyldt poselignende kugle til at udvikle et ondt knæ. Derefter tænkte han og hans ven Mike Marshall på, hvordan man populariserede spillet. Spillet blev oprindeligt kaldt "Hack the Sack". I 90'erne vandt den massiv popularitet og blev en organiseret sport.

Fodtaske som en sport
Fodtaske som en sport

I øjeblikket er der 2 hovedtyper af fodtaske.

Freestyle fodtaske er en solosport: under konkurrencen udfører spilleren en udstillingsforestilling bestående af forskellige kombinationer med en taske. Dommerne vurderer koreografien, variationen og kompleksiteten af kombinationerne, følelsen af rytme såvel som spillerens smidighed.

Netgame fodtaske er en holdsport: et hold af spillere sparker bolden over et 1,5 meter net. Dette spil er en blanding af tennis og volleyball. En lille formløs kugle lavet af ruskind eller kunstlæder, fyldt med noget stof, det være sig salt, sand, plastgranulat og andre fyldstoffer, bruges til spillet.

Hvorfor er denne sport nyttig?

At spille fodtaske fremmer udviklingen af koordination og hurtig reaktion, udvikler benmuskler, forbedrer kroppens generelle fysiske tilstand, normaliserer vejrtrækning og forbedrer blodcirkulationen. Dette sjove spil er ikke kun interessant og underholdende, men også nyttigt for hele organismen.

Hvordan starter man?

Du kan begynde at spille fodtaske alene. Der er masser af træningsmaterialer tilgængelige nu. Bolden til spillet kan købes i en specialbutik eller syes af dig selv. Tøj skal vælges, der er behageligt og ikke begrænser bevægelse, når du spiller. At vælge det rigtige fodtøj er meget vigtigt for at øve fodtasken. Først og fremmest skal det være let og have en bred tå og en bred indvendig del af foden - dette giver let bevægelse og gør det lettere at fange bolden. Efter at have lært et antal tricks og har opnået en vis færdighed, kan du deltage i konkurrencer, der afholdes årligt i forskellige byer.

image
image

Forveks ikke fodtaske med sox. Sox blev populær i vores land i 90'erne, mens fodtasken blev berømt i begyndelsen af 2000'erne. Sox ligner meget fodtaske, men faktisk er det ikke en sport. Sox er et spil, der ikke har klare regler, et dommersystem og ikke kræver specifik træning. En gruppe mennesker, der står i en cirkel, kaster bare en lille kugle imellem sig og nyder spillet i processen. Footbag er en anerkendt sport og har en række klare regler.

Anbefalede: