Alt Om Hegn Som En Sport

Indholdsfortegnelse:

Alt Om Hegn Som En Sport
Alt Om Hegn Som En Sport

Video: Alt Om Hegn Som En Sport

Video: Alt Om Hegn Som En Sport
Video: Peter Makto u0026 Gregory S - Mumus (Larsun Hesh Remix) [Dear Deer] 2023, December
Anonim

Evnen til at bruge kolde våben, slå slag, men ikke modtage dem, kaldes hegn i ordets mest generelle forstand (inklusive historisk, naturskøn, reel eller kamp, træning osv.). Hvis tidligere hegn blev betragtet som en kampsport, er det nu blevet en uafhængig sport.

Alt om hegn som en sport
Alt om hegn som en sport

Instruktioner

Trin 1

Sportshegn er en repræsentant for den sport, der var inkluderet i spilprogrammet ved alle moderne OL. Der afholdes både individuelle og gruppekonkurrencer. Men alligevel afholdes alle kampe en-mod-en, bare i gruppekonkurrencer er resultaterne af alle holdmedlemmer opsummeret. Hegntyper er opdelt efter det våben, der bruges i dueller: folie, sabel eller epee.

Trin 2

Målet med en hegnkonkurrence er at strejke modstanderen (eller i tilfælde af sabler, strejke) og forsøge at forhindre slag fra ham. Vinderen er den, der inden for en bestemt tid leverer flest injektioner eller er den første til at nå et bestemt antal injektioner. Hvis tidligere flere dommere var engageret i at rette injektioner, er der nu tilvejebragt et elektrisk kredsløb, der signalerer med lyd og lys om strejken. Dommerne registrerer kun overholdelsen af reglerne og tæller følgelig eller tæller ikke injektionen. Med udviklingen af teknologi er der kommet innovationer: dommere i kontroversielle øjeblikke kan ty til videoafspilning.

Trin 3

En duel finder sted mellem hegn på et spor med en bredde på 1,5 til 2 m og en længde på 14 m. Sporet er lavet af elektrisk ledende materiale og udstyret med markeringer: en central linje er markeret, efter 2 m derfra starter modstandernes positioner, sidegrænser og bagkanter er angivet … Linjer er markeret på begge sider 2 m før stien, så deltagerne, når de trækker sig tilbage, kan overvåge deres position og ikke gå ud over stiens grænser. Hvis modstanderne under kampen gik ud over de laterale grænser, stoppes kampen. Hvis den bageste grænse krydses, straffes indhegneren med et straffeslag.

Trin 4

Ved de allerførste OL i 1896 blev medaljer kun tildelt i foliehegn. Rapier er en type gennemtrængende våben med et fleksibelt blad, hvis længde er op til 110 cm og en vægt på 0,5 kg; en rund skærm på 12 cm i diameter er beregnet til at beskytte hånden. I denne type hegn tælles kun de prikker, der påføres en speciel metalliseret eller elektrisk jakke. I en duel er nogle regler vigtige: angrebets rigtighed (inden du starter dit eget angreb, skal du afvise modstanderens angreb), forsvarets rigtighed (efter handlinger med dit våben på modstanderens våben under forsvaret, prioriteten af handlingen går til den, der forsvarede). Når injektionen er løst, suspenderes kampen, og efter at dommerne har besluttet, om de skal score eller annullere injektionen, genoptages kampen.

Trin 5

Allerede ved de olympiske lege II blev alle tre typer hegn præsenteret, herunder hegn med epee. Epee er et lidt tungere trykvåben end rapier. Dens kniv er mere stiv, og dens vægt når 0, 77 kg. Knivens længde er den samme som rapierens. Beskyttelsen er 13,5 cm i diameter. Injektioner kan påføres hele atletens krop med undtagelse af bagsiden af hovedet. Angriberen eller forsvareren har ingen handlingsprioritet. Pointen modtages af den, der rammer modstanderen tidligere. Hvis forskellen i at slå er mindre end 0,04-0,05 s, tælles skuddene til begge sider. De eneste undtagelser er injektioner i slutningen af duellen med samme score (her tælles injektionen til den, der gjorde det først).

Trin 6

En anden type våben til hegn er sablen. Det er et gennemskæringsvåben, der ikke kun kan bruges til at presse, som i andre typer hegn, men også til at slå med et blad. På grund af dette er kampe mere dynamiske, da det er sværere at modstå slag end injektioner. Dens længde er 105 cm, vægten er 0,5 kg, og hegnens hånd og fingre er beskyttet af en oval vagt med et specielt beslag. Strejker kan påføres modstanderens overkrop (alt over taljen) inklusive masken. Det eneste er, at du ikke kan ramme hænderne under håndleddet. Reglerne ligner reglerne for foliehegn: der er også rigtigheden af angreb og forsvar, i en situation med samtidige prikker fra begge deltagere i kampen, prioriteres angriberen, modstanderne forsøger at afværge en andens angreb inden de organiserer deres egne.

Trin 7

Før kampen skal dommerne kontrollere atleternes udstyr (speciel hvid beskyttelsesdragt, maske med net og krave, handsker, hegnsko) og tilgængeligheden af reservevåben. Foliespillere skal bære en metalliseret vest over jakkesætet, hvilket begrænser måloverfladen, sabler - en metallisk jakke og epee-skærme - intet, da hele deres krop er målfladen. Elektriske kredsløb løber gennem atletøj, der er forbundet til fikseringsenheden enten via et kablet system eller trådløst.

Trin 8

Kampene afholdes på forskellige måder afhængigt af konkurrencen. De indledende faser giver kamp op til 5 injektioner og ikke mere end 3 minutter. I de sidste faser er der 3 runder på 3 minutter hver med et minuts pauser imellem. Hvis der som resultat heraf er uafgjort, tilføjes endnu et minut før den første injektion. I begyndelsen af hver kamprunde tager modstanderne deres originale positioner og står sidelæns til hinanden (den ene fod foran den anden), mens våbenet er rettet mod modstanderen, og den frie hånd trækkes tilbage. Efter dommerens signal begynder kampen og fortsætter indtil kommandoen "Stop" eller signalet til slutningen af tiden. Kampen genoptages hver gang efter signal fra dommeren.

Trin 9

Dommerne overvåger overholdelse af alle hegnregler under hensyntagen til våbnetypen og pålægger også sanktioner i form af bøder eller gul og rød (eller sort, hvilket giver mulighed for fjernelse) af kortet i tilfælde af disciplinære overtrædelser: kørende angreb, skubbe eller bevidst kontakt med modstanderen, vend tilbage til modstanderen osv. Hoveddommeren bistås af dommere på forskellige sider af banen.

Anbefalede: