Alt Om Turisme Som Sport

Indholdsfortegnelse:

Alt Om Turisme Som Sport
Alt Om Turisme Som Sport

Video: Alt Om Turisme Som Sport

Video: Alt Om Turisme Som Sport
Video: Новый Porsche Taycan GTS Sport Turismo 2022 | Новый электрический звук | Вождение, характеристики и детали 2024, Kan
Anonim

Sportsturisme er sportsrejser af en gruppe personer langs forud kompilerede ruter af forskellige kategorier af kompleksitet. Brug af tekniske midler er tilladt, afhængigt af kompleksiteten af den overvundne rute, tildeles en atlet en eller anden sportskategori.

Alt om turisme som sport
Alt om turisme som sport

Instruktioner

Trin 1

Sportsturisme er oftere en teamsport end en solo-sport. Teamwork udvikler en følelse af gensidig bistand og gensidig bistand, disciplin, behovet for at overføre erfaring og viden. Sportsture udvikler en persons horisonter, giver dig mulighed for at blive bekendt med kulturen og livet for folkene i forskellige lande, deres seværdigheder og forskellige hjørner af naturen. I modsætning til mange andre sportsgrene medfører turisme ikke betydelige økonomiske omkostninger.

Trin 2

I en sportsvandring skal hvert holdmedlem udføre sin rolle. Derfor tildeles alle på forhånd efter generel aftale forskellige positioner. For eksempel: kaptajn (leder), læge, navigator, økonomiledere og udstyr, mekaniker, meteorolog, kasserer, kronikør-fotograf og andre. I små grupper kombinerer en person som regel flere positioner. Erfarne turister har de nødvendige færdigheder til hver stilling og kan til enhver tid erstatte en syg ven.

Trin 3

Udstyr vælges afhængigt af den planlagte vandretur, afstand, sværhedsgrad på ruten og omfatter hovedsageligt specielt tøj og fodtøj. De tager jakker og bukser på af vandtæt materiale, tager med sig varmt tøj, handsker, termisk undertøj, en forsyning af undertøj, komfortable og praktiske sko. Obligatorisk - telte eller fortelte, reb og karabinhager, lommelygter med batterier, tilbehør til lejrbål og campingredskaber, bærbare fakler, navigations- og kommunikationshjælpemidler. Fra specialudstyr, hvis nødvendigt, tag bjerg-, ski- eller cykelsko, våddragter, beskyttelsesbriller og hjelme, klatreudstyr, snesko, pakkedyr, teknisk transport: kajakker og katamaraner, ski, cykler, biler, motorcykler.

Trin 4

Hver turist skal være i stand til at yde førstehjælp på en kvalificeret måde, evakuere offeret, kunne vælge et sted og oprette en lejr eller parkere på det, bruge reb i forskellige situationer, overvinde vandhindringer og andre forhindringer. Har færdighederne til at overleve i ekstreme situationer: overnatte i sneen, arbejde med utilstrækkelig mad eller når de er adskilt fra gruppen, give selvhjælp til skader og skader, brug improviserede midler som udstyr. Færdighederne ved at lave ild og tilberede lejr mad, reparere udstyr, orientering og navigation er meget nyttige. Yderligere færdigheder kan omfatte: viden om lokale beboers sprog, jagt- og fiskerifærdigheder, håndtering af dyr og udstyr, teknisk viden, viden om geografi, biologi og zoologi.

Trin 5

Afhængig af kompleksiteten og varigheden er sportsrejser opdelt i flere typer. Weekendvandringer er designet til 1-2 dage og er nødvendige for at træne begyndere, holde sig i form og til en fælles kulturel og rekreativ weekend i naturen. I ungdomsturisme er vandreture designet til 1-3 vanskeligheder. For voksne afhænger antallet af kategorier af typen af turisme. Og der er mange af dem: vandreture, skiløb, vand, bjerg, speleoturisme (rejser gennem huler), sejlturisme, bil- og motorcykelturisme, hest og cykelturisme. Alle kategorier af vanskeligheder er beskrevet detaljeret i "Klassificering af sportsruter"

Trin 6

For at opnå en kategori inden for sportsturisme skal en turist eller en gruppe turister udvikle en rute med en bestemt kategori af vanskeligheder og registrere den i rutekvalifikationskommissionen, som bekræfter den erklærede vanskelighed og giver tilladelse. Efter vandringens afslutning forelægger gruppelederen en detaljeret rapport om passage af ruten, og provisionen, baseret på materialernes overvejelse, tildeler kategorier til alle medlemmer af gruppen. I alt er der 3 ungdomskategorier og 3 voksenkategorier, titlen kandidat til mester i sport, mester i sport og hædret mester i sport. De sidste titler tildeles af dommere ved de all-russiske sports- og turismekonkurrencer.

Anbefalede: