Sportsakrobatik Som En Sport

Indholdsfortegnelse:

Sportsakrobatik Som En Sport
Sportsakrobatik Som En Sport

Video: Sportsakrobatik Som En Sport

Video: Sportsakrobatik Som En Sport
Video: CD Funk TJS Torcida Jovem do Sport 2024, Kan
Anonim

En af de mest spektakulære og smukkeste sportsgrene er sportsakrobatik. Konkurrencer i det minder mere om lyse og spektakulære cirkusforestillinger end kun implementeringen af en slags standardprogram. Denne sport består i at udføre nogle akrobatiske øvelser, herunder dem, der er relateret til at opretholde balance og rotere kroppen med eller uden støtte.

Sportsakrobatik som en sport
Sportsakrobatik som en sport

Fra historien om sportsakrobatik

Sportsakrobatik tog form som en uafhængig sport i 1932. Dette skete ved de 10. olympiske lege, da akrobatisk spring for mænd kom ind i programmet for gymnastik konkurrencer som en separat sport. Derefter begyndte akrobatik-konkurrencer at blive afholdt i forskellige lande: USA, Storbritannien osv. I Sovjetunionen blev akrobatik adskilt fra gymnastik først i slutningen af 1930'erne - det første mesterskab blev afholdt i 1939.

Blandt kvinder begyndte der at blive afholdt konkurrencer i 1940, og de første ungdomskonkurrencer blev afholdt i 1951. De første verdensmestre i sportsakrobatik i den individuelle konkurrence blev identificeret ved verdensmesterskabet i Moskva i 1974. De var 13 atleter fra Sovjetunionen. Og den første verdensmesterskab blev spillet et år senere i Schweiz.

Nu er International Federation of Acrobatics en del af International Federation of Gymnastics, og dette medfører en række problemer med præsentationen af sportsakrobatik ved de Olympiske lege. Geografien for denne sport er ikke så bred, som den er nødvendig for at blive inkluderet i Spil-programmet.

Konkurrencer

Konkurrencer inden for sportsakrobatik inkluderer følgende typer forestillinger: akrobatiske spring (for kvinder og mænd), øvelser parvis (for mænd, kvinder eller blandede), gruppeøvelser (for kvinder - tre, for mænd - fire).

I hver type præstation inkluderer atleter to obligatoriske øvelser og to gratis øvelser i programmet: i spring - forskellige typer salto, i gruppe- og parforestillinger - statiske og tempoøvelser. Alle forestillinger evalueres i henhold til de standarder, der er vedtaget inden for kunstnerisk gymnastik.

Ungdomskonkurrencer afholdes i tre aldersgrupper: fra 11 til 16 år, fra 12 til 18 år, fra 13 til 19 år. Det er værd at bemærke, at par eller grupper, der konkurrerede i en af disse kategorier, ikke kan konkurrere parallelt i en anden alderskategori, selvom de er egnede til det. Der afholdes også konkurrencer for voksne, og de atleter, der tidligere har deltaget i ungdomskonkurrencer, kan heller ikke deltage i voksenkonkurrencer parallelt.

Sportsakrobatik

Det er bedre at starte sportsakrobatik i den tidlige barndom, når der ikke er nogen psykologiske barrierer og frygt, og kroppen er plastisk, fleksibel og let at strække. Så er der flere chancer for at lære akrobatiske elementer og øvelser og derefter konkurrere. Naturligvis skal barnet til dette studere under vejledning af en erfaren mentor i en ungdoms sportsskole.

Nogle atleter kommer ikke til akrobatik i den tidlige barndom eller skifter til akrobatik fra en anden sport og opnår alligevel gode resultater. Som i mange andre sportsgrene afhænger alt af kroppens naturlige evner, karakter, lyst og motivation.

Skader og smerter i sportsakrobatik, som i sport generelt, er ikke udelukket. Oftere end ikke modtages skader ikke ved at udføre et komplekst element, men på grund af utilstrækkelig opvarmning af musklerne, manglende forsikring fra partneren eller manglende overholdelse af coachens krav. Generelt betragtes denne sport ikke som traumatisk.

Anbefalede: