Hvad Forårsager Muskelsår Efter Træning?

Hvad Forårsager Muskelsår Efter Træning?
Hvad Forårsager Muskelsår Efter Træning?

Video: Hvad Forårsager Muskelsår Efter Træning?

Video: Hvad Forårsager Muskelsår Efter Træning?
Video: TRÆNING - LET TRÆNET/ÆLDRE 2024, Kan
Anonim

Muskelsmerter er en almindelig ledsager for begyndere og erfarne atleter. Oftest kommer den næste dag efter træning og er muskelvævets reaktion på en stigning i den sædvanlige belastning.

muskelsmerter
muskelsmerter

Smertefuldt ubehag i musklerne efter en anstrengende træning er ikke ualmindelig, selvom du har spillet sport i lang tid. For begyndere kan selv mindre anstrengelse forårsage smerte, og de oplever ofte ubehagelige fornemmelser umiddelbart efter den første træning. For erfarne atleter bliver sådan smerte ofte et svar på stigende belastning. Muskelsmerter skyldes mælkesyre, som er et biprodukt af kroppens processer og akkumuleres i muskelvæv som et resultat af intens stress. Koncentrationen af mælkesyre stiger i forhold til stigningen i belastning. Det er derfor, når de sidste tilgange til enhver øvelse, når spændingen bliver maksimal, føler atleten en brændende fornemmelse i musklerne.

Der er også forsinket muskelsmerter forårsaget af mikrotrauma til muskelvæv. Mikrotår i muskler er også resultatet af usædvanlige belastninger. Især kan de forekomme efter ændring af træningsprogrammet eller som et resultat af alt for intens træning efter en lang pause. Derefter gendannes muskelvæv - som et resultat af frigivelsen af hormoner og proteinsyntese regenereres muskelfibre, og volumenet af muskler øges. Derfor lyder det berømte sportsmotto som "Ingen smerte - ingen gevinst!" (ingen smerte - ingen vækst). Smertefulde fornemmelser er bevis på, at træningen ikke var forgæves, og musklerne fik den nødvendige belastning for at vokse og øge styrken.

Har jeg brug for at bekæmpe smerter?

Smerter efter træning er ikke sundhedsfarligt og forsvinder oftest alene. Men hvis de forårsager for meget ubehag, er opvarmningsprocedurer tilladt - bad, sauna, varmt bad med havsalt, afslappende massage. Strækning hjælper også med at forbedre tilstanden af beskadiget muskelvæv. Det anbefales at strække muskler og ledbånd inden hver træning under opvarmning såvel som at strække efter anstrengelse - dette er en fremragende forebyggelse af muskelsmerter og fremmer hurtig regenerering af beskadiget væv.

Det anbefales ikke at fortsætte intensiv træning på trods af smerter. Dette kan resultere i alvorlig personskade. Overbelast ikke en muskel, der endnu ikke har haft tid til at komme sig - det er sundhedsskadeligt og forhindrer fremskridt. Ikke desto mindre er det ikke værd at opgive belastningen helt. Du skal bare vælge øvelser, der vil være blide for overbelastede muskler og ikke bruge begrænsende vægte.

Anbefalede: